Logga in

Ahtola, Janne

Matkailijan ihmeellinen maailma. Matkailun historia vanhalta ajalta omaan aikaamme.

Ahtola, Janne - Matkailijan ihmeellinen maailma. Matkailun historia vanhalta ajalta omaan aikaamme., e-bok

16,75€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-952-222-153-7

Matkailusta on tullut kiinteä osa elämäämme. Lentokenttien ja lomakohteiden lisäksi kohtaamme matkailun kaikkialla: lehtien sivuilla, elokuvissa ja ruokakaupoissa. Sillä on myös monipuolinen, värikäs ja mielenkiintoinen historia. Esimerkiksi kahdensadan vuoden takaisesta romantiikan ajan matkailusta löytyvät kulttuurimatkailun, elämysmatkailun ja luontomatkailun esikuvat.

Nyt kädessäsi oleva kirja on ensimmäinen suomeksi julkaistu matkailun historian
kattava kokonaisesitys. Se tarkastelee kansainvälisen matkailun muotojen muuttumista vanhalta ajalta nykypäivään ja myös tulevaisuuteen, oman kotimaan matkailuakaan unohtamatta. Kirjan keskeisiä aiheita ovat matkailun erilaiset käytännöt - miten matkaa on taitettu matkasauva kädessä, purjelaivoilla, luotijunalla tai ilmojen työjuhdalla DC 3:lla.

Entä mitä eri aikojen matkailijat ja turistit ovat oikein hakeneet? Onko matkustaminen ollut uteliaisuuden tyydyttämistä, seikkailua vai muodin perässä juoksemista? Matkailu on myös muuttanut yhteiskuntaa luomalla uusia haasteita, tarjoamalla uusia työnteon mahdollisuuksia ja muokannut populaarikulttuuria. Turismia syytetään toisaalta myös yhdeksi suurimmista luonnon pilaajista ja kulttuurin tuhoajista.

Nyckelord: Maantiede ja matkat, yleinen historia, matkailu, ulkomaanmatkailu, lomailu, seuramatkat, vapaa-ajantoiminnat, sähkökirjat, historia

Författare
 
 
 
 
Utgivare
SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Utgivningsår
2004
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
349 sidor
Kategori
Geografi, Resehandböcker
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-952-222-153-7

Liknande e-böcker