Logga in

Toikko, Timo

Sosiaalityön ideat: johdatus sosiaalityön historiaan

Toikko, Timo - Sosiaalityön ideat: johdatus sosiaalityön historiaan, e-bok

20,40€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-768-452-1

Timo Toikko luo kokonaiskuvaa suomalaisen sosiaalityön historiasta ja perinteistä. Sosiaalityön universaalit ja ajattomat piirteet ovat hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa. Toikko kuvaa olosuhteita, joiden vallitessa sosiaalityö on syntynyt mutta myös sitä, millaiseen ajatteluun sosiaalityö ja sen kehitys ovat perustuneet. Hän nostaa esiin kunkin aikakauden innostavia ajatuksia, joiden varassa sosiaalityöntekijät tekivät arkista työtään. Näin hahmottuu yhtä lailla se, mikä innoitti slummien sosiaalityöntekijöitä 1880-luvulla kuin sekin minkä ajatuksen turvin 1950-luvun sosiaaliterapeutit tekivät sosiaalityötä.

Kirja soveltuu oppikirjaksi sosiaalityön opiskelijoille, mutta se avaa uusia näkökulmia myös sosiaalityön ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Nyckelord: sosiaalityö, sosiaalityön historia, yhteiskuntatieteet, historia, vaivaishoito, kristillissosiaalinen aate, kansalaisliikkeet, kristillisyys, kaupungistuminen, setlementtiliike, kansallisuusaate, kasvatus, köyhäinhoito, avohuolto, päihdehoito, päihdeterapia, perhetyö, sosiaaliteoria, työtavat, työmenetelmät, sosiaalihuolto, sosiaalipalvelut, päihdetyö, diakonia, sisälähetys, vapaaehtoistyö, Suomi, sähkökirjat

Författare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2005
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
247 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-768-452-1
Tryckt ISBN
951-768-165-8

Liknande e-böcker