Logga in

Tiilikainen, Marja

Arjen islam: somalinaisten elämää Suomessa

Tiilikainen, Marja - Arjen islam: somalinaisten elämää Suomessa, e-bok

20,40€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-768-347-0

Suomeen pakolaisina tulleiden somalinaisten yksityinen elämänpiiri on vähän tunnettu. Heidän elämänsä kiinnittyy hajallaan asuvaan perheyhteisöön, jolla etäisyyksistä huolimatta on tärkeä tehtävä perhe-elämän ongelmia ratkottaessa. Koti on moniulotteinen prosessi, joka ulottuu suomalaisia lähiöasuntoja pidemmälle, aina Somaliaan saakka.

Teoksessa lähestytään islamia arjessa elettynä ja koettuna, ei poliittisena tai ideologisena liikehdintänä. Somalinaisten islam kumpuaa koteihin sijoittuvasta arjesta, missä he tulkitsevat ja monin tavoin "tekevät" islamia. Arjen islam on osa somalinaisten uskonnollista muistia, jonka syvemmät kerrokset koostuvat henkien maailmasta ja siihen liittyvistä rituaaleista.

Sisällissodan ja syrjäytymisen tuskalliset kokemukset ilmenevät ruumiillisina oireina, joille somalinaiset antavat merkityksiä ja joihin he etsivät parannusta sekä moderneina suomalaisina että omista kulttuurisista ja uskonnollisista lähtökohdistaan. Islamin ohella yhteisöllisyys ja kyky ottaa itselleen tilaa ovat naisten voimavaroja.

Teos sopii kaikille islamista, maahanmuuttajien kokemuksista ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille. Lisäksi se soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä terveydenhuollon opiskelijoille ja ammattilaisille.

Nyckelord: arki, islam, pakolaisuus, pakolaiset, Somalia, somalinaiset, yhteisöllisyys, perhe

Författare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2003
Språk
fi
Utgåva
4
Sidantal
322 sidor
Kategori
Religioner
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-768-347-0
Tryckt ISBN
951-768-140-2

Similar titles