Logga in

Valaskivi, Katja

Vaurauden lapset - näkökulmia japanilaiseen ja suomalaiseen nykykulttuuriin

Valaskivi, Katja  - Vaurauden lapset - näkökulmia japanilaiseen ja suomalaiseen nykykulttuuriin, e-bok

24,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-768-296-1

Vaurauden lapset vertaa toisen maailmansodan jälkeistä yhteiskunnallista kehitystä Suomessa ja Japanissa keskittyen erityisesti media- ja kulutuskulttuureihin. Elämäntapa ja arvomaailma ovat kuudessakymmenessä vuodessa muuttuneet peruuttamattomasti näissä tietoyhteiskuntakehityksen edelläkävijöinä pidetyissä maissa. Muutoksen myötä viestinten vaikutus on yhä läpitunkevampaa ja arkipäiväinen viestinten käyttö on osaltaan kuluttamista.

Toisen maailmansodan jälkeen Japani ja Suomi ovat kehittyneet monessa asiassa samaan suuntaan. Suuret ikäluokat, jälleenrakennusvaiheen usko kasvuun ja parempaan huomiseen, 1990-luvun lama, ikääntyvä yhteiskunta, pienenevät ikäluokat ja huoli nuorisosta näkyvät helposti kumpaakin yhteiskuntaa kauempaa katsottaessa. Lähempää tarkasteltuna näkyvät erot ja värisävyt, jotka ensivaikutelman yhtäläisyys peittää.

Kirjoittajat: Tommi Hoikkala, Aki Järvinen, Tadamasa Kimura, Annamari Konttinen, Yumi Matsushita, Kaarina Nikunen, Heli Rantavuo, Iiris Ruoho, Yoshitaka Saito, Katja Valaskivi, Terhi-Anna Wilska

Nyckelord: Japani, Suomi, mediakulttuuri, viestintä, kulttuurintutkimus, kulttuuri

Utgivare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2006
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
238 sidor
Kategorier
Fostran, undervisning
 
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-768-296-1
Tryckt ISBN
978-951-768-194-0

Liknande e-böcker