Logga in

Laitinen, Merja

Tabujen kahleet

Laitinen, Merja - Tabujen kahleet, e-bok

23,95€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-768-278-7

Tabut kantavat sosiaalisia ja kulttuurisia merkityksiä. Ne sisältävät ristiriitoja, paradokseja ja myyttisiä käsityksiä. Usein ne liitetään yhteen kieltojen ja uskonnon, sairauden ja kuoleman, inhon, pelkojen ja avuttomuuden kanssa. Kuitenkin myös positiiviset asiat ja hyvänolon tunteet voivat olla tabuja. Teos analysoi tabujen monimuotoisuutta erilaisissa yhteiskunnallisissa ilmiöissä ja sitä, miten ne vaikuttavat auttamis­työssä ja kohtaamisissa. Mitä ovat nykyisen epävarmuuden ajan tabut mistä ne syntyvät ja mitä ne tuottavat?

Teoksessa tarkastellaan, miten hyväksyttyyn ja torjuttuun kiinnittyviä tabuja saman­aikaisesti sekä varjellaan että kavahdetaan. Kirjoittajat käsittelevät vaiettua ja kiellettyä, kuten väkivaltaa, homoseksuaalisuutta, seksityötä ja itsemurhaa, mutta osoittavat myös arkisiin ilmiöihin, esimerkiksi sosiaalisiin ongelmiin ja kilpailukyky-yhteiskuntaan piiloutuvia moraalisia ja eettisiä jännitteitä.

Nyckelord: tabut, sosiaaliset normit, julkinen keskustelu, markkinatalous, kritiikki, tiedeyhteisöt, sosiaalityö, vammaisuus, itsemurha, sosiaaliset ongelmat, elämänhistoria, rikoksentekijät, syyllisyys, narkomaanit, naiset, väkivalta, seksuaalirikokset, naiseus, seksiala, elämänkaari, miehet, mieheys, kulttuurisosiologia, sähkökirjat

Författare
 
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2009
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
296 sidor
Kategorier
Fostran, undervisning
 
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-768-278-7

Liknande e-böcker