Logga in

Juhila, Kirsi

Sosiaalityöntekijöinä ja asiakkaina: sosiaalityön yhteiskunnalliset tehtävät ja paikat

Juhila, Kirsi - Sosiaalityöntekijöinä ja asiakkaina: sosiaalityön yhteiskunnalliset tehtävät ja paikat, e-bok

20,45€

E-bok, Vattenmärkt ePUB
ISBN: 9789517684873

Sosiaalityön ydin on työntekijöiden ja asiakkaiden kohtaamisissa. Työntekijöinä ja asiakkaina olemisen tapaa eivät kuitenkaan päätä vain osapuolet itse vaan suhdetta määritellään myös politiikassa ja hallinnossa, sosiaalitieteellisessä tutkimuksessa ja sosiaalityön omilla akateemisilla kentillä. Kirjassa jäsennetään sitä, millaisia näkemyksiä sosiaalityön yhteiskunnallisista paikoista ja tehtävistä näillä eri foorumeilla syntyy. Sosiaalityötä tarkastellaan liittämis- ja kontrolli-, kumppanuus-, huolenpito- ja vuorovaikutussuhteena. Kussakin suhteessa piirtyy erilainen ymmärrys siitä, millaiset ovat työntekijöiden ja asiakkaiden roolit ja mistä sosiaalityössä yhteiskunnallisena toimintana on kysymys. Ei ole samantekevää, mikä suhteista on vallitsevassa ja mikä marginaalisessa asemassa. Kamppailu suhteiden keskinäisestä paikasta nivoutuu kysymykseen hyvinvointivaltiosta ja sen tulevaisuudesta.

Kirja on kattava esitys sosiaalityön nykykeskusteluista ja tulevaisuuden visioista. Se on kirjoitettu ennen muuta sosiaalityön oppikirjaksi, mutta on hyödyllistä luettavaa myös sosiaalityön käytännön toimijoille, suunnittelijoille, päättäjille ja tutkijoille.

Nyckelord: sosiaalityö, sosiaalityöntekijät, sosiaalitieteet, kasvatus, kasvattaminen, vaivaiset, hyvinvointivaltio, syrjäytyminen, syrjäytyneisyys, uusliberalismi, kansalaisyhteiskunta, vertaisyhteisöt, huolenpito, hoiva, asiakkuus, sosiaaliset ongelmat, vuorovaikutus, asiakassuhde, asiakkaat, historia, sähkökirjat, yhteiskunta

Författare
Utgivare
Osuuskunta Vastapaino
Utgivningsår
2006
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
304 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (ePUB)
9789517684873
Tryckt ISBN
978-951-768-179-7

Liknande e-böcker