Logga in

Martti, Tiuri

Tie kestävään tulevaisuuteen

Martti, Tiuri - Tie kestävään tulevaisuuteen, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-44-8440-7

Ihmiskunta elää murroskautta. Tekniikan kehitys on muuttanut teollisuusyhteiskunnan globaaliksi tietoyhteiskunnaksi. Talouden kasvu on nostanut elintasoa, mutta lisännyt luonnonvarojen ja energian kulutusta ja saanut aikaan maailmanlaajuisia ympäristöongelmia. Toiminta ei ole kestävää. Tämä kirja valottaa tietä kestävään tulevaisuuteen tieteen ja tekniikan näkökulmasta.

Kestävä energia on tulevaisuuden avainkysymys. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi pyritään päästöjen nopeaan vähentämiseen uusiutuvan energian avulla. Mutta uusiutuva ei riitä tai uusiutuu liian hitaasti kuten metsäenergia ja kuluttaa runsaasti luonnonvaroja kuten tuulisähkö. Ydinsähkö ei tuota päästöjä ei myöskään vaarallisia pienhiukkaspäästöjä. "Vihreä" ideologia vie harhaan.

Ihmiskunnan tie kestävään tulevaisuuteen rakentuu tieteen ja tekniikan määrätietoisella edistämisellä. Nanotekniikka mullistaa elektroniikan ja materiaalitekniikan, geenitekniikka lääketieteen ja maatalouden. Suomen hyvinvointi on tulevaisuudessa entistäkin enemmän huipputekniikan ja osaamisen varassa.

Tietoyhteiskunnassa yleissivistyksen tärkeä osa ovat tekniikka ja luonnontieteet. Median on uutisoitava niistä yhtä laajasti kuin muusta kulttuurista. Demokraattista järjestelmää on kehitettävä tietoyhteiskunnan tarpeita vastaamaan. Valtioneuvostossa tulee olla tiede- ja teknologiaministeri.

Kirjaa ei ole saatavilla painettuna.

Författare
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
2011
Språk
en
Utgåva
1
Sidantal
151 sidor
Kategorier
Zoologi
 
Naturvetenskaper
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-44-8440-7
Tryckt ISBN
978-951-44-8405-6

Liknande e-böcker