Logga in

Karttunen, Laura

Taide ja taudit: Tutkimusretkiä sairauden ja kulttuurin kosketuspinnoilla

Karttunen, Laura  - Taide ja taudit: Tutkimusretkiä sairauden ja kulttuurin kosketuspinnoilla, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 978-951-44-7226-8

Millä tavalla skitsofrenia näkyy Lauri Viidan runoudessa? Miten alkoholismi on vaikuttanut Pentti Saarikosken ja Väinö Kirstinän kirjoittamiseen? Edistävätkö vai ehkäisevätkö mielenterveyden ongelmat luovuutta? Kuinka historiallisia kuvia sairauksista on tulkittava? Millä tavoin sarjakuva koettelee normaaliuden rajoja?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa Taide ja taudit -tutkimusantologia, jossa 16 eri alojen asiantuntijaa tarkastelee sairauksia teksteissä, luovuuden ja terveyden suhdetta sekä tautien kulttuurihistoriaa.

Antologian artikkelit pohjautuvat Tampereen yliopiston lääketieteen laitoksen ja taideaineiden laitoksen 1990-luvun lopulla käynnistyneeseen yhteistyöhankkeeseen. Hankkeen yhteydessä on perehdytty siihen, kuinka eri taiteenalojen luovuus suhteutuu lääketieteen kysymyksenasetteluihin. Antologian tekstit avaavat näkökulmia tieteiden väliseen dialogiin ja osoittavat, että taiteen ja tieteen tapaa hahmottaa maailmaa ei voida erottaa toisistaan.

Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Nyckelord: Pentti Saarikoski, mielenterveys, luovuus, terveys, lääketiede, taide, sairaus, taudit, kuvataide, kirjallisuus, taiteilijat, kirjailijat, psyyke, ruumis, normaalius, alkoholismi, musiikkiterapia, sarjakuvat, nuortenkirjallisuus, skitsofrenia, väkivalta, kuolema, sähkökirjat

Utgivare
 
 
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
2007
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
277 sidor
Kategori
Hälsa, skönhet, mode
Format
E-bok
eISBN (PDF)
978-951-44-7226-8

Liknande e-böcker