Logga in

Heinonen, Jarna

Quo Vadis, suomalainen perheyritys

Heinonen, Jarna - Quo Vadis, suomalainen perheyritys, e-bok

39,90€

E-bok, PDF, Adobe DRM-skydd
ISBN: 951-738-858-6
DRM-begränsningar

Skriva utInte tillåtet
Kopiera till urklippInte tillåtet

Menestyvän perheyrityksen taustalta löytyy ns. harmoninen perhe, jossa perheenjäsenten kesken ei ole erimielisyyksiä, työnjako ja roolit ovat selkeät ja yritystoimintaan suhtaudutaan realistisesti. Lisäksi menestyvässä perheyrityksessä työskennellään pitkäjänteisesti. Yleisten uskomusten vastaisesti perheyritykset eivät ole kasvuhaluttomia, riskejä välttäviä, passiivisia tai konservatiivisia toimintatavoissaan, vaan perheyritysten taloudellista menestymistä selittää myös uudistumishakuisuus. Perheyrityksissä tarkkaillaan aktiivisesti liiketoimintaympäristöstä nousevia uusia mahdollisuuksia ja muutoksia sekä uudistetaan omaa toimintaa. Perheyritykset eivät
suinkaan ole varovaisia toimijoita, vaan perheyrityksiä voidaan luonnehtia ns. ”tarkkaavaisiksi omistajiksi”.
Teoksessa Turun kauppakorkeakoulun yrittäjyystutkijat esittelevät PK-Instituutin perheyrittäjyystutkimuksen tuloksia niihin liittyvine keskusteluineen ja johtopäätöksineen. Teoksessa käsitellään mm. perheyritysten toimintatapoja ja menestymistä, sukupolvenvaihdosta ja liiketoiminnan siirtoa sekä perheen ja liiketoiminnan yhteensovittamista. Lisäksi PK-Instituutin kouluttajat pohtivat PK-Instituutin toteuttamien sukupolvenvaihdoskoulutusohjelmien toimivuutta yritysten näkökulmasta. Lopuksi teoksessa arvioidaan tutkimustulosten perusteella perheyrittäjyyden tulevaisuutta niin tutkimuksen kuin yrittäjyyspolitiikan näkökulmista. Kirjoittajina ovat alan arvostetut asiantuntijat Turun kauppakorkeakoulusta: mm. dosentti Jarna Heinonen, KTT Ulla Hytti, professori Anne Kovalainen, dosentti Pasi Malinen ja KTT Jouko Toivonen.
Kirja on tarkoitettu perheyrittäjille, yrittäjyyspoliittisille päätöksentekijöille, tutkijoille sekä konsulteille ja kehittäjille, jotka työskentelevät perheyritysten parissa. Kirja antaa monipuolisen kuvan perheyrittäjyydestä osana suomalaista yhteiskuntaa.

Nyckelord: suomalaisuus, ihminen, yrittäjyys, perheyritykset, perheyrittäjyys, omistaminen, sukupolvenvaihdos

Författare
Utgivare
Turun kauppakorkeakoulu
Utgivningsår
2003
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
224 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (PDF)
951-738-858-6

Liknande e-böcker