Logga in

Ojanen, Eero

Hyvyyden filosofia

Ojanen, Eero - Hyvyyden filosofia, e-bok

20,40€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 951-607-077-9

Monipuolinen kirjoittaja pohtii hyvän mahdollisuutta ja kiistatonta todellisuutta maailmassa, jossa on myös niin paljon pahaa, jossa arvot ovat yhtä todellisia kuin tieto.
Tieteelle ja tieteeseen perustuvalle maailmankuvalle ominaista on kyvyttömyys nähdä ja tutkia hyvää. Jokin epäkohta, puute tai vääryys on helpompaa asettaa tutkimuskohteeksi. Kuitenkin hyvät asiat ovat vain usein merkillisempiä ja käsittämättömämpiä kuin pahat. Silti hyvää ei osata ihmetellä, vaan se otetaan kuin itsestäänselvyytenä.
Mitattavissa oleviin tosiasioihin perustuva tieto, jota 1900-luvulla on korostettu, ei ole johtanut perille maailman ja ihmisen ymmärtämisessä. Avoin, kuunteleva ja spekuloiva mieli voi osua lähemmäs todellisuuden ydintä. Arvojen maailma on yhtä todellinen kuin tiedon, minkä syvä oivaltaminen voi tehdä mahdollisen hyvän näkyväksi, vaikuttavaksi asiaksi maailmassa.
* Kumpi oli ensin, paha vai Hyvä? * Alitajunnasta ylitajuntaan * Henki, kova tosiasia * Voiko kumpikin saada enemmän kuin toinen? * Sydämellä on oma filosofiansa * Tiedonpuhdistuksen aika * Järki, moraali, mysteeri
Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Eero Ojanen, s. 1954, asuu Hattulassa ja toimii vapaana toimittajana ja kirjoittajana. Hän on julkaissut useita filosofisia teoksia sekä Radioteatterille kirjoitettuja fiktiivisiä reportaaseja.

Nyckelord: filosofia, hyvyys, arvot, moraali, paha, hyvä, tieto, etiikka, elämänfilosofia, sähkökirjat

Författare
Utgivare
Kirjapaja
Utgivningsår
1998
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
169 sidor
Kategori
Filosofi
Format
E-bok
eISBN (PDF)
951-607-077-9

Liknande e-böcker