Logga in

Hiltunen, Sinikka

Etninen sanasto

Hiltunen, Sinikka - Etninen sanasto, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 951-44-5702-1

Etninen sanasto -englannin-, suomen-, ranskan-, saksan- ja venäjänkieliset etniset termit selitettyinä suomeksi
Sinikka Hiltunen on koonnut Etnisen sanaston, jossa selitetään kansallisuutta ja rotua koskevia termejä, yleiskieleen kuuluvia ilmaisuja, sekä myös slangia ja halventavia ilmaisuja. Englanninkielisiä hakusanoja on yli 1500.
Sanasto palvele eri alojen opiskelijoita ja muita tiedonhaluisia, jotka haluavat kansainvälistyvässä maailmassa oikeaa tietämystä vieraista kulttuureista. Valtio-opin, kansainvälisen politiikan, tiedotusopin, filologian ja käännöstieteen tutkijat ja opiskelijat tarvitsevat samaa sanastotietoa kuin kansainvälisten asioiden piirissä työskentelevät julkisen hallinnon viran- ja toimenhaltijat. Toimittajat, kääntäjät, tulkit, elinkeinoelämän, kansainvälisten järjestöjen edustajat ja puolustusvoimien kansainvälisissä tehtävissä toimivat voivat kaikkien tiedonhaluisten lisäksi hyödyntää sanastoa.
Sanaston pääsanat ovat englanniksi. Pääsanalle annetaan ranskan-, saksan- ja venäjänkielinen vastine. Selitykset ovat suomeksi. Tärkeimmistä sanoista osoitetaan niiden etymologinen lähde. Myös ranskan-, saksan- ja venäjänkieliset sanat selitetään erikseen, jos ne poikkeavat englanninkielisestä pääsanasta. Sanaston aakkosjärjestys on englannin kielen mukainen. Teokseen on lisäksi laadittu suomen-, ranskan-, saksan- ja venäjänkielinen hakemisto.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Nyckelord: sanakirjat, kansantiede, etniset ryhmät, terminologia, kansat, kansatiede, monikieliset sanakirjat, englannin kieli, suomen kieli, sanastot, sähkökirjat

Författare
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
1998
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
421 sidor
Kategorier
Geografi, Resehandböcker
 
Naturvetenskaper
Format
E-bok
eISBN (PDF)
951-44-5702-1

Liknande e-böcker