Logga in

Gordon, Tuula

Nainen / naiseus / naisellisuus

Gordon, Tuula - Nainen / naiseus / naisellisuus, e-bok

0,00€

E-bok, Vattenmärkt PDF
ISBN: 951-44-5469-3

Teos valottaa monipuolisesti sitä, miten naiset ja miehet tasapainottelevat naiseuden ja naisellisuuden kanssa ja kuinka haasteellinen tehtävä se on. Naisen ääni kuuluu ja vaikenee, naisen nyrkki puhuu. Naista katsotaan ja arvioidaan. Nainen pelottaa, mutta millainen eniten: feministi, rikollinen vai kenties nainen nyrkkeilyhanskoissa? Vai onko uhkaavinta se, että mieskin haluaa olla naisellinen?
Naiseus on käytössä Suomen presidentinvaalien kampanjastrategioissa mutta myös hinduääriliikkeen naisten toiminnassa. Naisellisuus inhottaa, tytöt haluavat pysyä tyttöinä, uraa tekevät kavahtavat rimpsuja ja kiharoita. Toisaalta naisellisuus houkuttaa niin, että sitä tavoittelevat miehetkin. Nainen vankilassa pelkää kadottavansa naiseutensa, nainen politiikassa voi joutua sen kampittamaksi.
Teoksessa seikkailevat fyysiset ja performatiiviset naiset, tavalliset ja toisenlaiset, naiset kulttuurimme keskiöistä ja erilaisista marginaaleista, työväenluokkaiset ja ylintä kastia edustavat.
Kirjan voi tilata myös painettuna versiona Tampereen yliopiston kirjaston virtuaalikirjakaupassa.

Nyckelord: nainen, tasa-arvo, naiset, naiseus, naisellisuus, tytöt, naisen asema, politiikka, poliitikot, feminismi, naiskuva, minäkuva, ruumiillisuus, sukupuoli, identiteetti, sukupuoliroolit, parisuhde, naistutkimus, naishistoria, rikokset, rikoksentekijät, väkivalta, miehet, pojat, mieheys, maskuliinisuus, seksuaalisuus, uhrit, Tampere, sähkökirjat

Översättare
 
 
Utgivare
Tampere University Press
Utgivningsår
2001
Språk
fi
Utgåva
1
Sidantal
237 sidor
Kategori
Samhälle
Format
E-bok
eISBN (PDF)
951-44-5469-3

Liknande e-böcker