Login

Utvecklingsnyheter från Ellibs 06/2021

Bästa bibliotekskund,
i detta brev har vi samlat nedanstående nyheter från Ellibs.

Nytt i Ellibs-appen

En större uppdatering av Ellibs-appen lanserades i maj. Uppdateringen har förbättrat och förtydligat den allmänna vyn i appen samt lett till bättre funktionalitet och prestationsförmåga. De viktigaste nya egenskaperna är bland annat att man kan synkronisera den punkt man läst till i en e-bok eller ljudbok och favoriter mellan olika enheter, justera radavstånd för e-böcker i EPUB-format, justera standardlängden för fram- och bakåtspolning för ljudböcker samt stöd för att gilla. Uppdateringspaketen innehåller dessutom flera mindre förbättringar och korrigeringar som bygger på återkoppling från användarna.

Vissa kända funktioner har bytt plats i och med uppdateringarna: på Android-enheter har sovtimern tagits bort bakom kugghjulsikonen och den finns nu endast i bokens lyssningsvy. Sömntimern kan aktiveras med hjälp av en gråad 60Z-ikon som finns bredvid numret på kapitlet i ljudboken ovanför bokens pärm. På iOS-enheter finns sömntimern fortfarande på två ställen, vilket innebär att den även är kvar bakom kugghjulsikonen. Vid kommande uppdateringar kommer sömntimernas funktion att harmoniseras så att logiken i Android- och iOS-versionen inte skiljer sig från varandra. Vi gör även timern lättare att hitta i inställningarna.

Appens nästa utvecklingspaket är redan i full gång. I det kommande utvecklingspaketet fokuserar vi på att ytterligare förbättra vyerna i appen bland annat när det gäller användbarhet och tillgänglighet.

Du kan själv reglera meddelanden från biblioteket om licenser som går ut

Vi har infört en efterfrågad funktion i Ellibs.coms inställningar, som gör att biblioteken själva kan reglera antalet meddelanden om licenser som går ut. Funktionen kan hittas genom att logga in på Ellibs.com, välja Bibliotekets inställningar i menyn och gå till Påminnelser om utgångslicenser.

Biblioteken har nu möjligheten att ställa in påminnelsemeddelanden

  • om licenser som går ut när sista giltighetsdagen närmar sig
  • för engångslicenser för lån som håller på att gå slut.

Dessutom kan man välja om man vill ha en påminnelse varje dag eller vecka om de licenser som snart går ut. Genom att föra musen över frågetecknen får du en närmare beskrivning av varje inställning. Inställningarna görs specifikt för varje bibliotek. Samma inställningar gäller för alla adresser som påminnelsemeddelanden skickas till.

Med samarbetshälsningar
Ellibs Ab


Utvecklingsnyheter från Ellibs