Login

Ellibsin kehityskuulumisia 06/2021

Hyvä kirjastoasiakkaamme,
tähän kirjeeseen olemme keränneet alla olevia kuulumisia Ellibsistä.

Uutta Ellibs-sovelluksessa

Ellibs-sovellukseen on toukokuussa julkaistu isompi päivitys. Päivityksessä on paranneltu ja selkeytetty sovelluksen yleisnäkymää sekä tehty toimintaan ja suorituskykyyn liittyviä parannuksia. Tärkeimpiä uusia ominaisuuksia ovat mm. luettavan e- tai äänikirjan kohdan sekä suosikkien synkronointi eri laitteiden välillä, rivivälien säätö EPUB-muotoisille e-kirjoille, mahdollisuus säätää eteen- ja taaksepäinkelauksen oletuskestoa äänikirjoille sekä tuki tykkäyksille. Julkaistut päivityspaketit sisältävät lisäksi useita pienempiä parannuksia ja korjauksia käyttäjiltä kerättyyn palautteen pohjalta.

Jotkin tutut toiminnot ovat päivitysten myötä muuttaneet paikkaa: uniajastin on Android-laitteissa poistettu rataspainikkeen takaa ja sen löytää nyt ainoastaan kirjan kuuntelunäkymästä. Uniajastimen saa aktivoitua harmaana näkyvästä 60Z-kuvakkeesta, joka on äänikirjan kappalenumeron vieressä kirjan kannen yllä. iOS-laitteissa uniajastin löytyy edelleen kahdesta paikasta, eli edelleen myös rataspainikkeen takaa. Tulevissa päivityksissä uniajastimien toimintaa tullaan yhtenäistämään niin, etteivät Android- ja iOS-version logiikka eroa toisistaan. Parannamme myös ajastimen löydettävyyttä asetuksista.

Sovelluksen seuraava kehityspaketti on jo hyvässä vauhdissa. Tulevassa kehityspaketissa keskitymme parantamaan entisestään sovelluksen näkymiä mm. käytettävyyden ja saavutettavuuden osalta.

Säädä itse kirjastosi saamia ilmoituksia umpeutuvista lisensseistä

Olemme tuoneet Ellibs.comin asetuksiin toivotun toiminnon, jolla kirjastot voivat itse säätää ilmoitusmääriä vanheneviin lisensseihin liittyen. Toiminnon löytää kirjautumalla sisään Ellibs.comiin, valitsemalla valikosta Kirjaston asetukset ja selaamalla kohtaan Muistutukset lisenssien umpeutumisesta.

Kirjastoilla on nyt mahdollisuus säätää muistutusviestejä

  • lisensseistä, jotka ovat umpeutumassa voimassaolon viimeisen päivämäärän lähestyessä
  • lainakertalisensseistä, jotka ovat kulumassa loppuun.

Lisäksi on mahdollista valita, haluaako sekä päivittäisen että viikoittaisen muistutuksen pian umpeutumassa olevista lisensseistä. Siirtämällä hiiren hetkeksi kysymysmerkkien kohdalle saat tarkemman kuvauksen kustakin asetuksesta. Asetukset tehdään kirjastokohtaisesti. Samat asetukset koskevat kaikkia osoitteita, joihin lähtee muistutusviestejä.

Yhteistyöterveisin
Ellibs Oy


Ellibsin kehityskuulumiset