Login

Ellibsin kehityskuulumisia 12/2020

Hyvä kirjastoasiakkaamme,
tähän kirjeeseen olemme keränneet alla olevia kuulumisia Ellibsistä.

Uusia metatietokenttiä kirjaston e-kirjalistaan

Kirjastoilta saamamme toiveen pohjalta olemme lisänneet Ellibsin hallinnoinnista löytyvään kokoelman e-kirjalistaan lisää metatietokenttiä kokoelmatyön avuksi. Listalla näkyy uutena tietona kohdeyleisö (aikuiset, nuoret aikuiset, lapset), painos, avainsanat ja kielityyppi, eli tieto siitä, onko kirja käännetty vai alkuperäiskielinen. 

Oman kirjaston kirjalistan voi ladata Excel-muodossa kun kirjautuu
hallinnointitunnuksilla sisään Ellibs.comiin ja valitsee valikosta kohdan Kirjaston e-kirjalista.

Käyttäjien poistaminen Ellibs Libraryssa

Ellibs Libraryn hallinnointiin on lisätty mahdollisuus poistaa kokonaan käyttäjiä. Toiminnon löydät kohdasta Hallinnointi - Käyttäjät kun avaat yksittäisen käyttäjän tiedot. Käyttäjän voi poistaa valitsemalla “Poista käyttäjä”. 

Jos on tunnuksia, jotka haluaa asettaa väliaikaisesti pois käytöstä, mutta ei poistaa kokonaan, avaa yksittäisen käyttäjän tiedot, ota ruksi pois kohdasta “Käytössä” ja valitse tallenna. Tämän jälkeen käyttäjälistalle ilmestyy kyseisen käyttäjän kohdalle käytössä-sarakkeeseen teksti “Ei”.   

Ellibs-webinaarien tallenteet

Syksyn 2020 aikana järjestettyjen webinaarien tallenteet on julkaistu Ellibs.comin hallinnointi-osiossa. Tallenteita pääset katsomaan kirjautumalla sisään hallinnointitunnuksilla ja valitsemalla valikosta kohdan Videot ja webinaarit. Syksyn webinaarit ovat käsitelleet Ellibsin hallinnoinnin usein kysyttyjä kysymyksiä, kouluille suunnattua Ellibs oheislukemisto-palvelua sekä Ellibsin loppukäyttäjien yleisimpiä kysymyksiä.

Koko Ellibsin tiimi toivottaa kaikille kirjastoasiakkaille mukavaa joulua ja uutta vuotta!

Yhteistyöterveisin
Ellibs Oy


Ellibsin kehityskuulumiset