Login

Utvecklingsnyheter från Ellibs 06-07/2020

Bästa bibliotekskund!

Coronavåren har övergått i sommarsäsongen och användningen av elektroniskt material koncentreras till stugbryggorna i stället för hemmen. Trots semestersäsongen betjänar Ellibs system och vår support
normalt hela sommaren.

I detta brev har vi samlat nyheter från Ellibs under juni och juli.

Nyheter om appen

Ellibs-appen publicerades i maj 2020 på Huawei App Gallery. På så sätt kan även användare av nyare Huawei-enheter som inte har Googles tjänster använda Ellibs tjänster på sin enhet även utan webbläsare. Förutom Huaweis appbutik stöder vi fortfarande normalt både Android- och iOS-enheter.

Ellibs-appens popularitet syns i den respons vi samlat in och flera uppdateringsversioner kommer att publiceras ännu i år. De uppdateringar som publicerades 2020 har främst fokuserat på utveckling av befintliga funktioner och åtgärdande av fel. Nästa uppdatering som snart publiceras gäller förbättring av ljudbokspelaren som fungerar på iOS-enheter.

Vid fel i appen lönar det sig att först instruera kunderna att kontrollera att den senaste versionen av applikationen används. Kunden kan också försöka logga ut helt och hållet och logga in på nytt. Detta förnyar appens databasförbindelse till Ellibs och åtgärdar de flesta enkla problemen. Användarna får vid behov också direkt kontakt med Ellibs support via appen, med funktionen Ge respons i övre vänstra hörnet.

På kommande: Verktyg för rekommendationslistor

Ellibs kommer inom kort att få ett efterlängtat verktyg för rekommendationslistor som gör det möjligt för biblioteken att lyfta fram olika ämnesinnehåll utifrån samlingens material. Egenskapen publiceras när gränssnittsförbindelserna är färdiga i slutet av augusti.

Efter att verktyget har publicerats kan bibliotekets administratörer skapa och namnge rekommendationslistor samt under dem sammanställa material direkt i Ellibs Librarys administration. Rekommendationslistorna är gemensamma inom varje Ellibs-samling, så administratörerna för den egna samlingen kan se alla listor och redigera dem med administrationsnivåns alla lösenord.

Listorna visas på Ellibs Librarys webbplats under avsnittet för sortering och i appen lyfts de fram på förstasidan. Man kan också länka till listorna. Antalet publicerade listor är begränsat för att listorna ska få bättre synlighet i användargränssnittet. Antalet opublicerade listor är inte begränsat och publikationsinställningarna för en enskild lista kan ändras.

Hela Ellibs-teamet önskar alla soliga sommardagar! Vi skickar följande utvecklingsnyheter i augusti 2020.

Med samarbetshälsningar
Ellibs Ab


Utvecklingsnyheter från Ellibs