Login

Utvecklingsnyheter från Ellibs 11/2019

Bästa bibliotekskund,
i det här brevet har vi samlat lite aktuell information kring utvecklingen och frågor i anslutning till den.

Bluefire Reader-stödet upphört

Bluefire Readers mobilapp har avgiftsbelagts. Därför har Ellibs beslutat ta bort stödet för appen och rekommenderar inte längre användning av den. Vi rekommenderar i första hand Ellibs-appen som läsapp. Beträffande användning av nedladdningsbara filer för mobiler rekommenderar vi Adobe Digital Editions, alternativt Aldiko.

Avsnittet Ofta ställda frågor tillagt för bibliotekets administratörer och bibliotekskunderna

Vi har lagt till OSF-avsnitten för både biblioteksadministratörerna och slutanvändarna av bibliotekstjänsterna. I instruktionerna har vi samlat återkommande frågor och annan nyttig information om tjänsten.

  • Sidan för administratörer når du genom att logga in på Ellibs bokhandel med dina egna administratörskoder. Sidan innehåller nyttig information om licenser och om hur systemet fungerar. Den uppdateras regelbundet beträffande nya egenskaper.
  • Avsnittet för bibliotekskunderna finns direkt under instruktionerna för Ellibs-tjänsten. Det innehåller de oftast upprepade frågorna, bland annat om materialanskaffning, samlingsinställningar och lån.

Kanal för feedback till Ellibs Library

Vi har uppdaterat processen för feedback till Ellibs. I fortsättningen går vi in för att styra problem som gäller tekniska störningar mer direkt till vår stödtjänst. Frågor som gäller handledning av hur tjänsten används och exempelvis anskaffning av material styrs fortfarande till lådan för feedback som används via tjänsten. All feedback som samlats in via appen styrs efter uppdateringen av appen till Ellibs egen kanal där den behandlas.


Utvecklingsnyheter från Ellibs