Login

Ellibsin kehityskuulumisia 12/2019

Hyvä kirjastoasiakkaamme,

tähän kirjeeseen olemme keränneet joitakin ajankohtaisia asioita kehitykseen ja siihen liittyvien asioiden osalta.

Joulusiivous mielessä? Siivoa kokoelmasi vanhoista aineistoista

Kuten Marja Hjeltin esityksestä selviää, kokoelmien pohjalta tehtyjen tilastojen valossa esimerkiksi yleisten kirjastojen kokoelmista on mahdollista löytää runsaasti vanhempaa PDF-tiedostomuodossa olevaa aineistoa, joka ei enää välttämättä kiinnosta käyttäjiä. Löytyykö teidän Ellibs-kokoelmanne uumenista vanhaa aineistoa, jota ei kukaan enää lainaa? Kirjaston ylläpito voi helposti poistaa käyttämättömiä kirjoja tilapäisesti tai pysyvästi Ellibs -kaupan lisenssinhallintatoiminnoilla. Ohje molempiin poistotapoihin löytyy Ylläpidon UKK -osion alusta.

Itsestään palautuvat lainat

Marraskuussa saimme jonkin verran palautteita tapauksista, joissa kuvattiin lainojen palautuvan ennenaikaisesti itsestään kiertoon. Selvittelyssä havaitsimme, että Chrome-selaimen uusin päivitys aiheuttaa yhteensopimattomuutta Android-laitteilla selainsoittimen ja selainlukijan kanssa. Korjauksena asiaan, palautustoiminto selainlukijasta ja soittimesta on poistettu 22.11.2019. Päivityksen jälkeen ilmennyt ongelma koskee laajalti muitakin verkkosivustoja ja näin ollen on odotettavissa, että selainta päivitetään toiminnallisuuden osalta. Palautamme palautustoiminnon lukuohjelmiin, kun se on mahdollista. Ellibs suosittelee mobiililaitekäyttöön Ellibs-sovellusta. Sovellus sisältää oman lukuohjelman ja äänikirjasoittimen, joten selainten yhteensopivuusongelmat eivät ole sen piirissä.

Miljoona lainaa!

Käyttäjämäärät Ellibs Library -palvelussa ovat kasvaneet tasaisesti, ja vuonna 2018 lainausmäärät kasvoivat 829 000 lainaan. Tänä vuonna saavutimme hienon etapin, sillä lainaus ylitti marraskuussa ensimmäisen kerran miljoonan lainan rajan. E-kirjojen ja e-äänikirjojen suosion kasvu näkyy tänäkin vuonna vahvasti lainaustilastoissa, joista tarkempia lukuja seuraa myöhemmin. Kaikesta tästä kiitos kuuluu kokoelma-asiakkaillemme. Kiitämmekin nöyrästi luottamuksesta tuottamaamme palvelua kohtaan!


Ellibsin kehityskuulumiset