Login

Ellibsin kehityskuulumisia 11/2019

Hyvä kirjastoasiakkaamme,

tähän kirjeeseen olemme keränneet joitakin ajankohtaisia asioita kehitykseen ja siihen liittyvien asioiden osalta.

Bluefire Reader -tuki poistunut

Bluefire Readerin mobiilisovellus on muuttunut maksulliseksi iOS-alustalla, ja sovellus on poistunut Play-kaupasta. Tästä johtuen Ellibs on päättänyt poistaa tuen sovelluksen osalta, eikä suosittele enää sen käyttöä. Ensisijaisena lukusovelluksena suosittelemme Ellibs-sovellusta. Ladattavien tiedostojen käytön osalta mobiililaitteille suosittelemme Adobe Digital Editionsia sekä vaihtoehtoisena Aldikoa.

Ellibs-sovelluksen uusi päivitys

Ellibs-sovelluksen uusin päivitysversio julkaistaan marraskuun alussa sekä iOS- että Android-alustalle. Päivitys parantaa sovelluksen vakautta ja kirjojen toimivuutta molemmilla alustoilla. iOS-version osalta lähdekoodi on uudistunut, ja mm. e-kirjan lukuohjelma on toteutettu uudelleen. Mukaan on myös tullut mahdollisuus poistaa e-kirjat laitteelta ennen laina-ajan päättymistä. Edellä mainittujen lisäksi päivitys sisältää useita muita meiltä toivottuja parannuksia ja korjauksia toimintaan.

Useimmin kysytyt kysymykset -osio lisätty kirjaston ylläpitäjille sekä kirjastoasiakkaille

Olemme lisänneet UKK-osiot sekä kirjastojen ylläpitäjille että kirjastopalvelun loppukäyttäjille. Ohjeisiin on kerätty toistuvia kysymyksiä ja muuta hyödyllistä tietoa palvelun toiminnasta.

  • Kirjastojen ylläpitäjälle tarkoitettu sivu löytyy kirjautumalla Ellibsin kirjakauppaan omilla hallinnointitunnuksilla. Sivu sisältää hyödyllistä tietoa lisensseistä ja järjestelmän toiminnasta, ja sitä päivitetään säännöllisesti uusien ominaisuuksien osalta.
  • Kirjastoasiakkaille tarkoitettu osio löytyy suoraan Ellibs Library -palvelun ohjeista, ja se sisältää useimmin toistuvia kysymyksiä mm. aineistohankintoihin, kokoelman asetuksiin sekä lainaukseen liittyen.

Ellibs Libraryn palautekanava

Olemme päivittäneet Ellibs Libraryn palautekanavan prosessia. Jatkossa pyrimme ohjaamaan teknisiä häiriötilanteita koskevat ongelmatilanteet suoremmin tukipalvelumme käsiteltäväksi. Palvelun käyttöopastusta koskevat asiat ja esimerkiksi aineistojen hankintaa koskevat kysymykset ohjataan edelleen palvelun kautta käytettävään palautelaatikkoon. Kaikki sovelluksen kautta kerätty palaute ohjataan sovelluksen päivityksen jälkeen Ellibsin omaan kanavaan käsittelyä varten.


Ellibsin kehityskuulumiset