Login

Mononen, Väinö

Talvisota Kuhmossa IV: Kuolema kolkuttaa korvessa

Mononen, Väinö - Talvisota Kuhmossa IV: Kuolema kolkuttaa korvessa, ebook

13,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789528090779

TALVISOTA KUHMOSSA IV

Kuolema kolkuttaa korvessa

Talvisota Kuhmossa IV on jatkoa edelliselle kirjoittamalleni teokselle Talvisota Kuhmossa III.
Teoksen alussa käydään tiivistettynä läpi tähän asti vähemmän esille tullutta Lieksan suuntaa, jossa käytiin ankaraa kamppailua kenraalimajuri Gusevskin divisioonan eteläisen sivusuunnan hyökkäysjoukkoja vastaan.
Lieksan suunnan torjuntavoitto oli ratkaisevan tärkeä onnistuminen suomalaisille, jotka saivat lopulta ajettua vihollisen itärajan taakse.
Tämän jälkeen voitiin rintamasta irrottaa miehiä muihin tehtäviin.
Suomalaiset pääsivät pikaisesti keskittämään Lieksasta vapautuvia täydennysjoukkoja miesvajeesta kärsineelle Kuhmon rintamalle.

Sisällössä käsitellään suomalaisen sotilaskoulutuksen alkuvaihetta ja sen kehityskaarta ennen talvisotaa sekä yhteenvetona sodan jälkeisiä mietteitä itse talvisodan tapahtumista.
Mukana on muun muassa sotapäiväkirjaotteita, ilmatorjuntaa ja väestönsuojelua sekä ilmapuolustusta. Lisäksi on sivuttu myös Suomen armeijan taisteluyksiköitä ja niiden kalustoa, aseita, ammuksia ja tarvikkeita sekä niiden käyttötapoja.

Koosteesta löytyy omakohtaisia suomalaissotilaiden itsensä kirjoittamia ja ennen julkaisemattomia taistelukertomuksia eri puolilta Kuhmon rintamaa. Lisäksi on esitelty Kuhmon talvisodan tutustumiskohteita.

MKT, tietokirjailija Väinö Mononen

Keywords: Talvisota, Kuhmo, Siilasvuo, Saunajärvi, Löytövaara

Author(s)
Publisher
Books on Demand
Publication year
2020
Language
fi
Edition
1
Page amount
300 pages
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789528090779
Printed ISBN
9789528023098

Similar titles