Login

Valanko, Eero

Älä riko ikimetsän rauhaa: Täällä vartioin minä

Valanko, Eero - Älä riko ikimetsän rauhaa: Täällä vartioin minä, ebook

20,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789528073079

Rikostarkastaja Erkki Koistinen ryhmineen tutkii Kangasniemellä ja Mikkelissä rikosmysteeriä jonka kansainväliset lonkerot ulottuvat Geneveen, Amsterdamiin ja Kööpenhaminaan. Historia ulottuu ajassa taaksepäin aina vuoteen 1261, jolloin Novgorodin ruhtinas Aleksanteri Nevski lähetti retkikunnan tunnettua sisävesireittiä Suomen halki viemään lahjaa Ruotsin kuninkaalle Valdemarille ja hänen isälleen Birger-jaarlille. Reitti kulki myös keskiveden eli Puulan kautta.
Tapahtumat vievät Etelä-Savon entisille erämaa-alueille Puulan rannoille paikallisten asukkaiden ja kesämökkiläisten pariin. Kotiseutuhistoria ja mystiikka maustavat tarinaa lisää, lukija tuntee elävänsä mukana juonen pyörteissä.

Savolaisuus nousee esiin sekä hyvässä että pahassa: huumoria, lup­sakkuutta ja velmuja tilanteita mutta myös ahneutta, kylmää harkintaa ja oveluutta. Henkilögalleria on värikäs. Kuinka osaavaksi ja tehokkaaksi poliisin tiimi osoittautuu? Eki, Pave, Ana, Hannu ja Hilkkis poliisin rikososastolla yrittävät parhaansa kuten suomalaiset urheilijat mutta riittääkö se ja mihin? Paineet jutun selvittämiseen kasvavat koko ajan. Pahan kasvot ovat monet. Rikolliset tuntuvat olevan askeleen edellä mutta kuinka kauan? Tapahtumat pitävät lukijaa otteessaan loppuun asti.

Tämä hyvän mielen iltadekkari ei mässäile trendikkäillä väkivaltaisilla ja yhteiskunnallisilla juoniaineksilla eikä niiden yksityiskohtaisilla kuvauksilla. ”Älä riko ikimetsän rauhaa” takaa miellyttävät yöunet vaikka ahmisi kaiken kerralla. Se tarjoilee herkullista savolaista jännitystä hyvien dekkareiden ystäville.

Keywords: rikosromaani, Dekkari, jännitys, veijaritarina, murhamysteeri

Author(s)
Publisher
Books on Demand
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
440 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789528073079
Printed ISBN
9789528051947

We also recommend