Login

Loponen, Mari

Tummien kasvojen arvoitus

Loponen, Mari - Tummien kasvojen arvoitus, ebook

18,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789528022565

Historiallinen pienoisromaani sijoittuu Yhdysvaltain itärannikolle. New York kylpee vuoden 19- keväisessä auringonpaisteessa.

Nuori Lucille Asteria, valmistautuu naamiaisiin huvilaan, jota asuttaa pienimuotoisen ruhtinaan tavoin Raimond de Callahan, merkillinen taidemesenaatti.

Pohatasta Lucille on päättänyt kirjoittaa fiktiivisen, modernin romaanin. Lucillea viehättää mesenaatin boheemi luonne ja vahvat mielipiteet.

Juhlissa kartanon ikkunasta avautuvat salaperäiset kasvot. Pelottava ruutu ei jätä Lucillea rauhaan, vaan visio varjosta heijastuu uudelleen maagisesti Lucillen mieleen. Lucillen alkaessa selvittää merkillisen rakennuksen lasiin heijastunutta kuvaa, mikään ei ole pian entisellään.

Teksti ottaa kantaa yhteiskuntakriittisin silmin, miten tasa-arvo, poliittiset ja taiteelliset kysymykset sekä ihonväri ovat ikuisia kysymyksiä, joita tuskin koskaan ratkaistaan. Voidaan ainoastaan pyrkiä kohti oikeaa.

Henkilöhahmojen vastakkainasettelulla on pyritty korostamaan aatteiden pluralismia.Kirjoittajan luoma, osin epätodellisuutta lähenevä kirjoitusasu on saanut vaikutteita kirjailijan tutkimista historiallisista merkkiteoksista.

Tilanteiden ja henkilöhahmojen kuvaus on saanut vaikutteita latinankielisen ja antiikin tutkimisesta. Kirjailija on lukenut paljon vanhempaa kirjallisuutta.

Keywords: pienoisromaani, New York

Author(s)
Publisher
Books on Demand
Publication year
2020
Language
fi
Edition
1
Page amount
74 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789528022565

We also recommend