Login

Donatella Di Cesare

Pysyvästi vieraana. Muuttoliikkeen filosofiaa

Donatella Di Cesare - Pysyvästi vieraana. Muuttoliikkeen filosofiaa, ebook

21,00€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789527189566
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Muuttoliike, siirtolaisuus, pakolaisuus – käytetään ilmiökimpusta mitä nimeä tahansa, se herättää mielikuvia valtion järjestyksen vaarantavista ihmisvirroista. Elleivät tulokkaat ole suorastaan uhka yhteiskuntajärjestykselle ja kansalliselle identiteetille, vähintäänkin heistä on vaivaa ja vastusta.
Filosofi Donatella Di Cesare (s. 1956) murtaa totunnaiset ajattelutavat. Maahanmuuttajat mielletään hänen mukaansa uhaksi ennen kaikkea siksi, etteivät kansallisvaltiot vain sovi yhteen demokratian ja ihmisoikeuksien kanssa. Kun kansallisvaltio omii päätöksentekovallan itselleen, demokratian ulkopuolelle jäävät ne, jotka eivät ole valtion kansalaisia. Valtion valta siirtolaisiin osoittautuukin mielivallaksi, joka ei kestä lähempää tarkastelua.
Viime vuosina Di Cesare on tutkinut ennen kaikkea globalisaation ja muuttoliikkeen vaikutuksia nykyaikaan. Italiassa hänen teoksilleen on myönnetty useita kirjallisuuspalkintoja.

Keywords: Donatella Di Cesare, Di Cesare, filosofia, kansallisvaltiot, kriisit, maahanmuutto, maastamuutto, muuttoliike, pakolaispolitiikka, pakolaisuus, poliittinen filosofia, politiikan filosofia, politiikka, rasismi, siirtolaisuus, yhteiskuntafilosofia

Author(s)
 
Publisher
niin & näin
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
308 pages
Category
Philosophy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789527189566
Printed ISBN
978-952-7189-55-9

Similar titles