Login

Kilpeläinen, Tapani

Silmät ilman kasvoja. Kauhu filosofiana

Kilpeläinen, Tapani - Silmät ilman kasvoja. Kauhu filosofiana, ebook

26,60€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789527189047
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Ensimmäinen suomenkielinen kauhun filosofian esitys Silmät ilman kasvoja: kauhu filosofiana ottaa filosofisen skalpellin alle kauhufiktion moninaiset muodot aina Hoffmannin ja Lovecraftin kaltaisista kirjallisuusklassikoista nykypäivän videopeleihin. Samalla kirja luo kattavan katsauksen kauhusta ja kauhun aiheuttajista esitettyihin teorioihin.

Onko vampyyri perustavasti kauhistavampi kuin vesurisurmaaja? Mistä kiikastaa, kun se, mikä hirvittää yhtä, vain huvittaa toista? Toimiiko kauhu filosofisen ongelman tavoin? Vai olisiko filosofiset kauhuteoriat sittenkin kannattanut jättää esittämättä? Silmät ilman kasvoja vastaa, ja kaiken tämän hyvän lisäksi kirja on raaistava ja mauton. Koskaan ei ole ajatus kuljeskellut hyljeksittävämpiä linjoja ja näin soitellut selkäpiissä hyytä!

Katso näytesivuja teoksesta kustantajan verkkosivulta.

Keywords: filosofia, kauhu, piilotajunta, tietoisuus, pelko, toiseus, vieraus, ilmaisu, retoriikka, fiktio, kauhuelokuvat, kauhukirjallisuus, kauhupelit, videopelit, elokuvahistoria, kirjallisuudenhistoria, sähkökirjat

Author(s)
Publisher
niin & näin
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Page amount
201 pages
Categories
Litterary Studies
 
Art, Art History
 
Philosophy
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789527189047
Printed ISBN
978-952-5503-87-6

Similar titles