Login

Heinola, Karoliina

Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita

Heinola, Karoliina - Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita, ebook

10,75€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789527130537
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Kaikkien elollisten taival ei lopu kuolemaan: joistakin tulee Puolieläviä, kirottuja, hylättyjä ja kostonhimoisia olentoja.

Voimakas esikoiskokoelma tempaisee lukijansa arkitodellisuuteen, jossa tavalliset ihmiset joutuvat kohtamaan sisällään lymyävän pimeyden. Yöpuolelle siirtyneet vainajat ovat onnistuneet välttämään Luonnon ikiaikaisen järjestyksen ja odottavat tilaisuutta palatakseen elävien maailmaan.

Heinola käyttää suomalaisesta muinaisuskosta ja kansanperinteestä tuttuja aineksia, mutta luo samalla oman, tarinasta toiseen kasvavan mytologian. Puolielävät ovat persoonallisia olentoja, jotka sotkeutuvat nykyajassa elävien ihmisten elämään. Vaaraan joutuvat niin ahneutensa sokaisemat kuin rakkautta tai hyväksyntää janoavat ihmiset.

Taidokkaasti Heinola yhdistää arkikuvauksen lomaan groteskeja ja absurdeja elementtejä. Tarinoiden jälkeen suomalainen järvimaisema ja metsä näyttäytyvät mystisempinä ja vaarallisempina kuin koskaan ennen.

Karoliina Heinola on kotoisin Jyväskylästä ja opiskelee yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Kiinnostus kauhuun ja kansantarinoihin heräsi hänessä jo nelivuotiaana, kun hän näki elokuvateatterissa Kaunottaren ja Hirviön ja tyrmistyi, kun hirviö muuttuikin takaisin tylsänturvalliseksi prinssiksi. Heinola asuu Malminkartanossa perheensä ja kahden mustan kissan kanssa.

Keywords: fantasia, novellit, novellikokoelmat, kauhu, spekulatiivinen fiktio, suomalainen kansanperinne

Author(s)
Publisher
Kustannus Aarni Oy
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
192 pages
Categories
Novels
 
Fantasy
 
Horror
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789527130537
Printed ISBN
978-952-7130-46-9

We also recommend