Login

Hyvärinen, Jari

Ristiretkien rakennukset

Hyvärinen, Jari - Ristiretkien rakennukset, ebook

24,90€

Ebook, PDF with Adobe DRM
ISBN: 9789527074671
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Ruotsi eurooppalaistui varhaiskeskiajalla, jonka ansiosta myös nykyisen Suomen alue alkoi länsimaistua Länsi-Suomesta alkaen. Ristiretkien kaudesta on 2000-luvulla saatu paljon uutta arkeologista tietoa. Myös säilyneiden tekstien ja riimukivien uudet tulkinnat ovat antaneet tietoa ja tarjonneet uusia oivalluksia aikakauteen. Tämän päivän ihminen voi eläytyä tähän ristiretkiajan lounaissuomalaiseen maailmaan aikakaudelta säilyneiden rakennusten avulla.

Kirjan Ristiretkien rakennukset dokumentaarisena katsauksena etenevät esseet nostavat esille Suomen varhaiskeskiajan tapahtumia ja vähän tunnettuja rakennushistoriallisia maamerkkejä, jotka edelleen ovat olemassa.

Lisääntyneen matkailun myötä suomalaiset ovat hyvin perillä naapurimaistaan ja niiden keskiaikaisista kaupungeista. Vertailu lähinaapureihimme antaa mielenkiintoisen näkökulman myös ristiretkiajan kotimaiselle rakennushistorialle. Kirjassa käsiteltyihin esimerkkeihin sisältyy yksittäisten rakennusten lisäksi runsaasti linnoja ja kauppapaikkoja. Valitut kohteet antavat selkeän kuvan yhtä aikaa tutusta ja vieraasta elämänpiiristä, jossa niin kansan ylemmät kuin alemmatkin luokat elivät.

Aikakauden elämään voimakkaasti vaikuttaneen merenkulun vuoksi myös laivanrakennushistoriaa esitellään lyhyesti, sillä loppujen lopuksi merenkulun kehitys mahdollisti ristiretket. Uusin tutkimustieto Johanniittojen toiminnasta Pohjoismaissa on myös mukana kirjassa.

Keywords: arkkitehtuuri, historia, ristiretket, linna, linnoitus, ritari, luostari

Author(s)
Publisher
Klaava Media
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Page amount
539 pages
Category
Art, Art History
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789527074671

Similar titles