Login

Lindström, Elena

Tuskasta nousee aamu: Hengellisen auktoriteetin suorittama seksuaalinen, taloudellinen, emotionaalinen ja sosiaalinen hyväksikäyttö, sekä siitä selviytyminen

Lindström, Elena - Tuskasta nousee aamu: Hengellisen auktoriteetin suorittama seksuaalinen, taloudellinen, emotionaalinen ja sosiaalinen hyväksikäyttö, sekä siitä selviytyminen, ebook

13,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789526941523

Elenan tarina ja sen analyysi. Tietokirja henkisen ja hengellisen väkivallan muodosta, joka on erittäin kätkeytyvää eli siitä tiedetään hyvin vähän.

Kyseessä on uskonnollisen auktoriteetin käyttämä hengellinen väkivalta vaikutuspiirisssään olevaa aikuista ihmistä kohtaan. Tämä voi johtaa monimuotoiseen hyväksikäytttöön, myös seksuaaliseen.

Ilmiöllä ei ole täsmällistä suomenkielistä termiä. Tässä teoksessa käytetään sanaa kietominen. Hengellinen ja spirituaalinen ulottuvuus mahdollistaa hyväksikäyttäjälle hallinnan ja vallan mahdollisuuden, jota muissa henkisen ja seksuaalisen hyväksikäytön muodoissa ei ole.

Vaikka uhri on aikuinen, hänen on erittäin vaikea huomata sitä tosiseikkaa, että suhde, johon hän on ajautunut, ei ole kahden tasaveroisen aikuisen rakkaus- ja kumppanuussuhde.

Kietominen (tai viettely) toimii pääpiirteissään kuin grooming, eli lasten houkuttelu aikuisen seksuaalisiin tarpeisiin netin kautta. Aikuinen ihminen kiedotaan hengellisessä kontekstissa taitavasti manipuloiden.

Keywords: pastoraalipsykologia, sielunhoito, uskonnon uhrit, Henkinen ja hengellinen väkivalta, viettely

Author(s)
 
Publisher
Books on Demand
Publication year
2020
Language
fi
Edition
1
Page amount
193 pages
Category
Religions
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789526941523

Similar titles