Login

Valkeameri

Kaivo ja oliivipuu

Valkeameri - Kaivo ja oliivipuu, ebook

9,90€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789526906744

Kaivo ja oliivipuu on romaani nuorille, mutta tarinassa on myös tärkeitä aikuisia. Pinja katoaa Helsingissä, ystävänsä Judit ei pääse siitä selvittämättömästä mysteeriosta yli vaikka sisustavana salapoliisina saakin selville syyn.

Judit lähtee opiskelemaan Maltalla ja törmää omaan lipsuvaan moraaliinsa. Rakastuminen ei menekään suomalaisen kaavan mukaan. Katolisuus kun laittaa rajoja. Nekin outoja.

Juditin isoäiti pitää blogeja abortteja vastaan ja usuttaa pojantytärtään lukemaan tuntemattoman kirjoittajan nettisivustoa Neitsyt Mariasta. Siinä on Jumalanäidin elämän tilanteita laajennettu meditaatioiksi kaivolle oliivipuun alle.

Kauneus vuorottelee kirjan räväkkyyden kanssa, mutta selvää on, että Neitsyt Maria on pro life, elämän puolesta. Samoin Juditin isä.

Romaani selventää vetävän juonen lomassa joitakin katolisen opin kohtia. Maltan värikäs kirkollinen elämä kulkueineen tuo esille yhteisöä, jossa uskoa ei hävetä eikä se ole yksityisasia. Eivätkä hengellinen ja maallinen kuulu eri sfääreihin, vaan usko vaikuttaa arkeen. Uskoa eletään.

Keywords: nuortenkirjat, uskonto

Author(s)
 
Publisher
E-painos Oy
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
267 pages
Categories
Novels
 
Religious
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789526906744

We also recommend