Login

Korpela, Mika

Järville ja koskivesille

Korpela, Mika - Järville ja koskivesille, ebook

15,25€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789526874388

Nuorena kalamiehenä kirjoittaja kulki Kaakkois-Suomen saloseutujen lukuisten järvien ja lampien rannoilla ja opetteli kalastamisen perustaitoja. Erityisen tutuiksi tulivat silloin kalavedet Ruokolahden Immolanjärven, Kymenlaakson Lovasjärven ja Kelesjärvien seuduilla sekä myöhemmin Pirkanmaan Längelmävedellä ja pohjoisella Päijänteellä. Pilkki- ja tuulastusretkilläkin hänelle tuli joitakin upeita onnistumisia. Veljensä mukana hän pääsi retkeilemään asuttavalla veneellä eri puolilla Saimaata. Kirjan valokuvat tukevat kirjoittajan kertomuksia.
Myöhemmin hän tutustui perhokalastukseen ja perhonsidontaan, mikä johti hänet Keski-Suomen, Kainuun ja Kuusamon koskivesille. Tutuiksi tulivat Survosenkoski, Keihärinkoski, Kalliokoski, Virtaalankoski, Havujoen Havulampi, Oulankajoki, Pohjois-Ruotsin Killinki sekä monet muut.
Iän kertyessä kirjoittaja tutustui monipuolisesti maamme rannikkovesien ja Lapin kalavesiin sekä eteläisten valtamerien urheilukalastus­mahdollisuuksiin. Näistä kaikista vesistä hän on onnistunut pyytämään yli puolensataa erilaista värikästä kalalajia, joista hän myöskin kertoo teoksensa lopussa.

Keywords: retkeily, ulkoilu, kalastus

Author(s)
Publisher
Poropolku
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
232 pages
Category
Personal history
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789526874388

Similar titles