Login

Samartin, Cecilia

Nora & Alicia

Samartin, Cecilia - Nora & Alicia, ebook

28,70€

Ebook, ePUB with Adobe DRM
ISBN: 9789525637847
DRM Restrictions

PrintingNot allowed
Copy to clipboardNot allowed

Nora & Alicia on kertomus kahden tytön välisestä elämää suuremmasta ystävyydestä. Se on myös kuvaus Kuuban vallankumouksen aikaisista ihmiskohtaloista. Tarina pohjautuu osittain kirjailijan oman suvun historiaan.

Havanna, 1956. Varakkaan suvun teini-ikäiset serkukset Nora ja Alicia ovat parhaita ystäviä. He nauttivat täysin siemauksin helposta ja huolettomasta elämästä, kunnes paratiisin ylle lankeaa synkkä varjo: kommunistit aloittavat vallankumouksen ja maa ajautuu sisällissotaan.
Sotilasdiktaattori Batistan hallinto kukistetaan ja Fidel Castro nousee valtaan. Yhä useammat perheet lähtevät maasta, ja lopulta myös Noran perhe muuttaa Yhdysvaltoihin. Alicia perheineen jää Kuubaan, mutta tytöt pitävät yhteyttä niin tiiviisti kuin Castron hallinnon sensuuri sallii.
Elämä kuljettaa tyttöjä eri suuntiin, mutta ystävyys ei katkea.

Alician ja Noran tarinat ovat sangen erilaiset: Noran elämä Yhdysvalloissa on mutkatonta ja mukavaa, mutta Kuubassa kärsitään puutetta ja nälkää.

Nora & Alicia on taidokkaasti kirjoitettu tarina elämää suuremmasta ystävyydestä, joka kantaa yli vuosikymmenten ja välimatkojen. Ystävyydestä, joka auttaa jaksamaan elämän karikoissa, mutta jonka nimissä myös tehdään raskaita uhrauksia. Cecilia Samartin ei kuitenkaan kerro vain kahden tytön tarinaa, vaan hän on punonut vaikuttavan kudelman, joka kuvaa taitavasti myös ympäröivää yhteiskuntaa ja muuttuvia aikoja. Nora & Alicia lumoaa, koskettaa ja liikuttaa, mutta se myös herättää ajatuksia.

Keywords: romaanit, sukuromaanit, yhteiskunnalliset romaanit, historialliset romaanit, siirtolaiskirjallisuus, kehitysromaanit, rakkausromaanit, vallankumoukset, 1959, sisällissodat, kommunismi, elämänmuutokset, keskiluokka, yhteiskuntaolot, sosialistiset maat, 1950-1960-luku, arkielämä, ystävyys, tytöt, maanpako, siirtolaisuus, hajoaminen, suvut, rakkaus, erisäätyisyys, rakkaussuhde, valkoiset, värilliset, sopeutuminen, kuubalaiset, koti-ikävä, kaipaus, kirjeet, muistot, lapsuus, vankeus, aviomiehet, prostituutio, sokeus, lapset, kotiinpaluu, serkut, nuoret aikuiset, naiset, lapsuudenystävät, vallankumoukselliset, kaunokirjallisuus, Kuuba, Yhdysvallat, Havanna, Kalifornia, Los Angeles, sähkökirjat, englanninkielinen kirjallisuus, käännökset

Author(s)
Translator
Publisher
Bazar Kustannus Oy
Publication year
2011
Language
fi
Edition
1
Categories
Historical
 
Romance
 
War
 
Psychological
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789525637847
Printed ISBN
9789525637090

We also recommend