Login

Karvonen, Sakari

Terveyssosiologian linjoja

Karvonen, Sakari - Terveyssosiologian linjoja, ebook

27,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789524959445

Terveys ja sairaudet koskettavat kaikkia mutta eivät jakaudu yhteiskunnassa tasaisesti. Niihin vaikuttavat biologian lisäksi esimerkiksi kulttuuriset, sosiaaliset, taloudelliset ja historialliset tekijät. Terveyden ja sairauden yhteiskunnallista ulottuvuutta tutkii terveyssosiologia.

Terveyssosiologian linjoja esittelee sosiaalitieteellisiä lähestymistapoja terveyden, sairauden ja terveydenhuollon peruskysymyksiin. Teoksessa tarkastellaan terveyssosiologian lähtökohtia, kehitystä ja nykytilaa sekä tutkimusteemoja, jotka ovat sidoksissa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Millä tavalla ikääntyvien ihmisten terveydestä puhutaan yhteiskunnassa? Mistä terveyden eriarvoisuus johtuu? Millaisia haasteita ulkomaalaistaustaisen väestön kasvu asettaa terveyden edistämiselle?

Teos soveltuu oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Siitä on hyötyä myös terveydenhuollon ammattilaisten, yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelijoiden sekä kansallisten ja alueellisten päättäjien työssä.

Keywords: terveyssosiologia, terveydenhuolto, terveyspolitiikka, terveyserot, sairaus, terveys, sairastavuus, terveystutkimus, sosiaalilääketiede, ruumiillisuus, sosiaaliset vaikutukset, terveyskäyttäytyminen, terveyden edistäminen, eriarvoisuus, elämänkaari, ikääntyminen, medikalisaatio, professionalismi, terveydenhuoltohenkilöstö, teknologia, sosiaaliset ulottuvuudet, kulttuuri, ruoka, syöminen, etnografia, hoitolaitokset, työ, hyvinvointivaltio, työterveys, oppimisvaikeudet, sosiaalinen tausta, ADHD, maahanmuuttajat

Author(s)
 
 
Editor
 
 
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
299 pages
Category
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789524959445

Similar titles