Login

Turunen, Seppo

Lemmikkielämää: Ihmisen eläinsuhde ja eläinten hyödyntäminen

Turunen, Seppo - Lemmikkielämää: Ihmisen eläinsuhde ja eläinten hyödyntäminen, ebook

23,85€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789524957335

Mitä tekemistä kilpikonnilla on järjestäytyneen rikollisuuden kanssa? Miten rotujen liiallinen jalostus vaikuttaa yksittäisen Mirrin tai Mustin terveyteen? Mitä kuuluu maailman viimeisille indigoarapapukaijoille? Lemmikkien pitäminen on maailmanlaajuinen harrastus, jolla on myös maailmanlaajuisia vaikutuksia. Eläinten pyydystäminen luonnosta on pienentänyt monien lajien populaatioita ja johtanut sukupuuttoihin. Lemmikkeinä eläimet itse eivät välttämättä voi parhaalla mahdollisella tavalla. Luontoon päässeet lemmikki- ja hyötyeläimet puolestaan aiheuttavat huomattavia ekologisia haittoja.

Lemmikkielämää pohtii ihmisen eläinsuhdetta alkaen kesyttämisen historiasta ja päätyen ihmisen ja luonnonvaraisten eläinten rinnakkaiselon kysymyksiin. Rakentavasti ja asiantuntevasti se hahmottelee ratkaisuja ja tapoja, joilla suhdettamme eläimiin ja muuhun luontoon voisi rakentaa reilulta, yksittäisiä eläimiä ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavalta pohjalta. "Eläinsuojelua ja luonnonvarojen riittävyyttä edistettäessä selkeä askel on, että lemmikkikoiran valinnoissa alamme suosia terveitä, hyväluonteisia, keskikokoisia ja mieluusti sekarotuisia koiria. Koiran pitäisi myös muistuttaa eläintä selvine kuonoineen, pystykorvineen ja jäntevine pitkine jalkoineen."

Keywords: eläimet--oikeudet, lemmikkieläimet, villieläimet, eläimet, hyödyntäminen, kesytys, jalostus, luontosuhde, eläinsuojelu

Author(s)
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2015
Language
fi
Edition
2
Page amount
206 pages
Category
Zoology
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789524957335

Similar titles