Login

Puuronen, Vesa

Rasistinen Suomi

Puuronen, Vesa - Rasistinen Suomi, ebook

25,75€

Ebook, Watermarked PDF
ISBN: 9789524957281

Rasistinen Suomi on tutkimukseen perustuva ajankohtainen puheenvuoro keskustelussa maahanmuuttopolitiikasta ja monikulttuurisuudesta. Siinä analysoidaan rasismin muotoja Suomessa ja esitellään rasismin tutkimuksen eri suuntauksia. Esille tulevat muun muassa venäläisvihan ilmenemismuodot Suomessa 1900-luvun alusta nykypäivään, saamelaisten syrjimisen eri muodot sekä Suomen oikeuslaitoksen suhtautuminen rasistisiin rikoksiin ja rasismin uhreihin.
Rasismin ilmenemistä suomalaisessa politiikassa hahmotetaan analysoimalla äärioikeistolaisten ideologisia näkemyksiä, eduskunnassa pidettyjä puheita ja tuoreita internetissä julkaistuja maahanmuuttokriittisiä aineistoja. Teoksessa hahmotellaan myös ei-rasistisen ja monikulttuurisen yhteiskunnan mahdollisuuksia. Lähtökohtana ovat monikulttuurisuuskäsitteen eri merkitykset sekä kokemukset monikulttuuristen yhteiskuntien rakentamisesta Suomessa ja muualla maailmassa.

Keywords: rasismi, syrjintä, etniset vähemmistöt, maahanmuuttajat, monikulttuurisuus, maahanmuuttopolitiikka, julkinen keskustelu

Author(s)
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
286 pages
Categories
Upbringing, Education
 
Society
Format
Ebook
eISBN (PDF)
9789524957281

Similar titles