Login

Kanninen, Katri

Tunne minut! - Turva ja tunteet lapsen silmin

Kanninen, Katri - Tunne minut! - Turva ja tunteet lapsen silmin, ebook

26,60€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789524517676

Aamutilanteet olivat hankalia. Hoitajalla oli paljon tekemistä, ja Pekka itki joka aamu ja kieltäytyi tulemasta eteisestä sisään. Aamupiirissä Pekka potki ensin ilmaa ja sitten vieressä istuvaa.

Mitä aamutilanteet lapsen silmin katsottuna meille aikuisille viestittävät? Miten hoitaja ja vanhemmat voisivat vastata lapsen tunteisiin ja tarpeisiin?

Tässä kirjassa kerrotaan, millä tavoin päivähoidon aloittamista voidaan helpottaa ja kuinka tehdä päivähoitoryhmästä lasten kannalta turvallinen ja viihtyisä. Teoksessa keskitytään erityisesti lapsen psyykkiseen hyvinvointiin. Käytännönläheisessä kirjassa esitellään lapsilähtöisyyttä, aitoa kohtaamista ja herkkää läsnäoloa painottava Lapsen silmin -työskentelymalli. Se tukee lapsen turvallista kasvua ja tunteiden säätelyn kehittymistä.

Kirja herättää kasvattajia pohtimaan suhdettaan lapsiin, lasten vanhempiin ja omaan työtiimiin sekä tarjoaa konkreettisia välineitä päivähoitoarjen tueksi. Teos sopii myös vanhemmille, jotka kaipaavat tietoa lapsen tunne-elämän kehityksestä tai haasteellisesti käyttäytyvän lapsen kasvattamisesta.

Keywords: varhaiskasvatus, päiväkodit, omahoitaja, sensitiivinen läsnäolo, tunteiden säätely, tunne-elämän kehitys, vuorovaikutus, haasteellinen käytös

Author(s)
 
Publisher
PS-kustannus
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Page amount
221 pages
Category
Psychology
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789524517676
Printed ISBN
978-952-451-767-6

Similar titles