Login

Koponen, Juhani

Nälkämaasta hyvinvointivaltioksi: Suomi kehityksen kiinniottajana

Koponen, Juhani - Nälkämaasta hyvinvointivaltioksi: Suomi kehityksen kiinniottajana, ebook

27,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523455849

Sata vuotta sitten Suomi oli osa Euroopan köyhää periferiaa, ja vielä 1970-luvun taitteessa yli satatuhatta suomalaista muutti paremman toimeentulon perässä Ruotsiin. Nousu Länsi-Euroopan rikkaiden maiden joukkoon tapahtui toden teolla vasta 1980-luvulla. Miten Suomesta tuli vauras teollisuusmaa ja hyvinvointiyhteiskunta?

Kehityksen takeena on ollut kiinnittyminen osaksi kansainvälistä taloutta. Teollistumisen alkuvaiheessa ratkaisevia sysäyksiä antoivat ulkomaiset investoinnit ja teknologian omaksuminen muualta. Hyvinvoinnin edellytyksenä olevat instituutiot talonpoikaisesta metsänomistuksesta universaaliin sosiaaliturvaan ovat puolestaan muotoutuneet paljolti yhteiskunnallisten kamppailujen tuloksena.

Nälkämaasta hyvinvointivaltioksi tarkastelee Suomen taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä 1500-luvulta nykypäivään peilaten sitä kansainväliseen tutkimuskeskusteluun. Kehitys- ja historiantutkimusta yhdistävässä teoksessa analysoidaan kriittisesti "suomalaisen menestystarinan" ympärille rakentuneita myyttejä ja suhteutetaan samalla Suomen historiaa nykyisten kehittyvien maiden tilanteeseen.

Keywords: historia, kehitystutkimus, taloudellinen kehitys, taloushistoria, yhteiskunnallinen muutos

Editor
 
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
463 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523455849

Similar titles