Login

Pesonen, Heikki

Uskonto ja maailmanpolitiikka

Pesonen, Heikki - Uskonto ja maailmanpolitiikka, ebook

23,85€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523455702

Uskonto on yhteiskunnallisesti ja poliittisesti merkittävä tekijä kaikkialla maailmassa, ja maailmanpolitiikkaa onkin mahdotonta ymmärtää huomioimatta uskontojen roolia. Uskonto pysyttelee suurten tapahtumien ytimessä, vaikka globalisaation, poliittisen liberalismin sekä teknologian kehityksen ennustettiin jo aikaa sitten sysäävän sen pelkäksi yksityisasiaksi.

Uskonto ja maailmanpolitiikka tarkastelee, miten uskonto vaikuttaa kansallisen politiikan kautta kansainvälisten suhteiden muotoutumiseen ja valtioiden tapoihin harjoittaa ulkopolitiikkaa. Samalla se osoittaa, että uskonnollis-poliittista ääriajattelua esiintyy kaikissa uskontoperinteissä.

Teoksessa liikutaan ympäri maailman ja selvitetään ajankohtaisten tapahtumien uskonnollisia ulottuvuuksia Balkanilta Brasiliaan ja Saudi-Arabiasta Sudaniin. Esimerkiksi kun Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit ottavat mittaa toisistaan, vastakkain ovat paitsi maailman suurimpien ydinasevaltojen johtajat myös kahden kristillis-konservatiivisia arvoja puolustavan kansakunnan keulakuvat.

Keywords: kansainvälinen politiikka, uskonnot, uskonto, politiikka, globalisaatio, ulkopolitiikka, uskonnolliset liikkeet, kriisit, konfliktit, fundamentalismi

Author(s)
Editor
 
 
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Page amount
365 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523455702

Similar titles