Login

Tepora, Tuomas

Rikki revitty maa: Suomen sisällissodan kokemukset ja perintö

Tepora, Tuomas - Rikki revitty maa: Suomen sisällissodan kokemukset ja perintö, ebook

27,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523455344

Vuonna 1918 Suomi raastettiin kahtia väkivaltaisesti. Sisällissota jakoi kansakunnan ja jätti syvät haavat sen muistiin. Oliko sota vapaustaisto itsenäisyyden takaamiseksi vai kansan hätähuuto sorron alla?

Vai tulisiko sitä tarkastella osana ensimmäistä maailmansotaa? Rikki revitty maa -teoksessa Suomen sisällissodan syitä, tapahtumia ja seurauksia käydään läpi yli sadan vuoden aikajänteellä. Teos tarkastelee laajalti niin sotaan johtaneita ja siihen liittyneitä tapahtumia kuin ajan yhteiskunnallista ilmapiiriäkin. Esille pääsevät myös aiemmin vähemmälle huomiolle jääneet naisten ja lasten kokemukset.

Sisällissota ja sen yhteydessä käydyt heimosodat vaikuttivat huomattavasti käsityksiin suomalaisuudesta. Vuosikymmenten kuluessa sotaa onkin muisteltu monin tavoin ja sisällissodan tragediasta on tullut osa kansakuntaa yhdistävää - vaikkei aina yhtenäistä - suurta tarinaa. Kirjoittajina on Suomen sisällissodan tuntijoiden kärkinimiä, kuten Pertti Haapala, Juha Siltala ja Marko Tikka.

Keywords: sisällissodat, kansalaissota, sotahistoria, historia, 1918, vaikutushistoria, vaikutukset, kokemukset, heimosodat, poliittinen väkivalta, historiapolitiikka, historiankäsitys, Suomi

Author(s)
Editor
 
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
428 pages
Category
History
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523455344

Similar titles