Login

Aaltonen, Mikko

Kriminologia: Rikollisuus ja kontrolli muuttuvassa yhteiskunnassa

Aaltonen, Mikko - Kriminologia: Rikollisuus ja kontrolli muuttuvassa yhteiskunnassa, ebook

27,75€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523455306

Miksi toiset ihmiset tekevät enemmän rikoksia kuin toiset? Mistä syystä laittomuudet kasaantuvat joillekin alueille? Miten köyhyys, ihmisen persoonallisuus ja sosiaalinen kontrolli vaikuttavat rikollisuuteen? Millä tavoin rikollisuus on muuttunut ajan saatossa?

Kriminologia tutkii arkaluontoisia ilmiöitä, sillä rikoksen tekijä ei yleensä halua tekoaan muiden tietoon. Myös rikoksen uhri voi pyrkiä mieluiten unohtamaan kokemuksensa. Yhteiskunnallisessa keskustelussa kysymykset rikollisuudesta ja turvallisuudesta ovat kuitenkin tulleet yhä tärkeämmiksi.

Kriminologia vastaa näihin kysymyksiin uusimman tutkimustiedon avulla. Teoksessa tarkastellaan myös uusia rikosuhkia, kuten kyberrikollisuutta ja terrorismia, sekä rikollisuuden ehkäisemisen keinoja. Kuinka voidaan saavuttaa entistä turvallisempi, kansalaisia oikeudenmukaisesti kohteleva yhteiskunta?

Keywords: rikollisuus, kriminologia, syyt, rikokset, sosiologia, rikoksentekijät, rikoksentorjunta, sosiaalinen kontrolli, kontrolli, kriminaalipolitiikka, kontrollipolitiikka, rangaistukset, seuraamukset, persoonallisuus, luonteenpiirteet, valikoituminen, oppiminen, altistuminen, väkivalta, käyttäytymismallit, samaistuminen, leimautuminen--sosiologia, tutkimusmenetelmät, metodologia, lähdeaineisto, teoriat, rakenne, reaktiot, arviointitutkimus, muutos, historia

Author(s)
 
 
 
 
Publisher
Gaudeamus
Publication year
2018
Language
fi
Edition
1
Page amount
495 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523455306

Similar titles