Login

Arnkil, Tom Erik

Huoli puheeksi - Opas varhaisista dialogeista

Arnkil, Tom Erik - Huoli puheeksi - Opas varhaisista dialogeista, ebook

22,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523430099

Oppaan tarkoituksena on madaltaa lasten ja nuorten kanssa työskentelevien työntekijöiden kynnystä varhaiseen puuttumiseen. Työntekijä saattaa olla huolissaan, kuinka lapselle tai nuorelle on käymässä, jos auttamisyritykset jatkuvat ennallaan. Mieleen nousee ehkä tarve saada lisää voimavaroja tilanteen ratkontaan. Mutta kuinka ilmaista asiansa niin, että saadaan aikaan hyvää yhteistyötä?
Puheeksioton ennakointimenetelmä on kehitelty yhdessä psykososiaalisen työn ja opetustyön ammattilaisten kanssa. Menetelmän ideana on pyytää huoltajien apua ja yhteistyötä työntekijän huolten vähentämiseksi. Keskustelun sävy on toisenlainen silloin, kun muita ei määritellä ongelmallisiksi. Näin avautuvat myös dialogin jatkumisen näköalat. Huolen käsitettä ja kunnioittavaa varhaista puuttumista selvennetään muun muassa ns. huolen vyöhykkeistön avulla. Se auttaa arvioimaan omia toimintamahdollisuuksia ja yhteistyön tarpeita.
Oppaassa esitettyä tapa ottaa huolet puheeksi varhain ja dialogisesti kehiteltiin alun perin lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien tueksi – tilanteisiin, joissa työntekijät empivät ottaa vaikeita asioita esiin ja lykkäävät toimiin ryhtymistä. Nyttemmin oppaassa esitettyä tapaa hyödynnetään myös muissa yhteyksissä. Huolten ottaminen puheeksi kunnioittavasti ja yhteistyötä vaalien on tärkeää myös esimerkiksi aikuispalveluissa, toiminnassa ikäihmisten kanssa.
Painetun kirjan voi tilata THL:n verkkokaupasta: https://kirjakauppa.thl.fi/sivu/tuote/huoli-puheeksi/110532

Keywords: varhainen puuttuminen, dialogisuus, dialogi, ennakointi, menetelmät, lapset, nuoret, verkostot, oppaat

Author(s)
 
Publisher
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Publication year
2012
Language
fi
Edition
8
Series
Stakesin oppaita 60
Page amount
62 pages
Category
Upbringing, Education
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523430099
Printed ISBN
9789513317928

Similar titles