Login

Holmila, Marja

Sukupolvien sillat ja kasvamisen karikot - vanhemmat, lapset ja alkoholi

Holmila, Marja - Sukupolvien sillat ja kasvamisen karikot - vanhemmat, lapset ja alkoholi, ebook

34,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523430082

Nuoren alkoholinkäyttö aiheuttaa vanhemmissa usein epävarmuutta – mikä olisi kasvattajalle paras toimintatapa? Entä millaista on kasvaa suomalaisessa alkoholikulttuurissa?
Tässä nuorten ja vanhempien haastatteluihin ja muihin tutkimusaineistoihin perustuvassa kirjassa on vahvasti esillä perheenjäsenten oma ääni. Siinä etsitään vanhempien ja lasten vuorovaikutuksen myönteisiä piirteitä ja tarkastellaan asioita tulevaisuuden ja hyvän elämän näkökulmasta.
Alkoholinkäyttö on siirtynyt koteihin, ja lapset ovat tottuneet näkemään vanhempiensa käyttävän sitä. Nuoret odottavat vanhemmiltaan aloitteellisuutta alkoholinkäytöstä keskusteltaessa sekä auktoriteettiaseman ottamista ja ylläpitämistä. Vanhemmat ja nuoret suosivat perheen keskistä avointa keskustelua ja perheenjäsenten välistä luottamusta. Muualta maahan muuttaneiden vanhempien ja nuorten kuva suomalaisesta alkoholikulttuurista muodostaa mielenkiintoisen peilin valtaväestön tavoille. Monissa kodeissa alkoholinkäyttö hallitsee elämää ja tälläkin hetkellä Suomessa noin 65 000–70 000 lapsen vanhemmalla on vakava päihdeongelma. Lapsilla ja nuorilla on kuitenkin erilaisia selviytymiskeinoja vaikeissa tilanteissa. Yhteiskunnan ja lähiyhteisöjen antama tuki ja sen vahvistaminen on tärkeää lapsia ja nuoria autettaessa.
Kirjan tavoitteena on edistää avointa keskustelua vaikeasta aiheesta niin perheissä kuin nuorten ja kotien kanssa toimivien ammattilaisten keskuudessa.
Kirja on osa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön (ITLA) käynnistämää Lapset, nuoret ja perheet satavuotiaassa Suomessa -ohjelmaa (2013–2017).
Painetun kirjan voi tilata THL:n verkkokaupasta: https://kirjakauppa.thl.fi/sivu/tuote/sukupolvien-sillat-ja-kasvamisen-karikot-vanhemmat-lapset-ja-alkoholi/1280244

Keywords: päihdekasvatus, lapset, alkoholi, asenteet, nuoret, alkoholinkäyttö, vanhemmat, alkoholiongelmat, ennaltaehkäisy, juomatavat, alkoholikulttuuri, maahanmuuttajat, Suomi

Editor
 
 
Publisher
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Series
Teema 25
Page amount
196 pages
Category
Society
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523430082
Printed ISBN
9789523027374

Similar titles