Login

Turtschaninoff, Maria

Breven från Maresi

Turtschaninoff, Maria - Breven från Maresi, audiobook

13,55€

Audiobook
ISBN: 9789523331730

Breven från Maresi är en bok om att törsta efter trygghet och längta efter hopp. Om att inte se döden som slutet och om tröst och de goda gåvorna som bär genom livet.
Historien om Maresi, den kunskapstörstande flickan, fortsätter! I denna efterlängtade tredje del återvänder Maresi till hembyn Rovas från vilken hon som barn skickades bort för att undkomma svälten. Rovas är ett land märkt av hårt slit, fattigdom och okunskap. Maresi vill grunda en flickskola för att dela med sig av allt hon lärt sig i det Röda Klostret och förbättra livet för sitt folk. Men vägen dit blir svårare än hon någonsin kan ana.
I hembyn Sáru är hon ett främmande inslag i sin röda mantel och hon möts av misstänksamhet, också av sin egen mor. Den snikne ståthållaren uppbär så mycket skatt att svälten åter drabbar Rovas. De hungriga och svaga blir så många att ingen anser sig stark nog att ta hand om dem.
Men Maresi har krafter som ingen anar, inte ens hon själv. Dem blir hon tvungen att använda när stor fara hotar byn och till slut hela hennes folk. Hon får lära sig att det finns annan kunskap än den som hittas i bibliotek och annan kärlek än den till böckerna och gudinnorna. Går det att återvända hem för den som har begett sig ut i världen? Finns det män som inte vill kontrollera sina kvinnor?
Bekanta namn från Turtschaninoffs universum återkommer, som legenden om Arra och Anaché. Naturmagin är stark och obändig.
Breven från Maresi är en bok om att törsta efter trygghet och längta efter hopp. Om att inte se döden som slutet och om tröst och de goda gåvorna som bär genom livet.

Keywords: fantasy, kvinnor, flickor, maresi, ungdom, kärlek, maria turtschaninoff, krönikor från röda klostret, naondel, roman, krig, mödrar, döttrar, byar, skönlitteratur, finlandssvensk litteratur, Förlaget, Förlaget M

Author(s)
Reader
Publisher
Förlaget M
Publication year
2018
Language
sv
Edition
1
Series
Krönikor från Röda Klostret
Categories
Folklore
 
Fantasy
 
Romance
 
War
Format
Audiobook
Duration
10:33:10
Tracks
20

We also recommend