Login

Ekebom, Christer

Ann-Marie

Ekebom, Christer - Ann-Marie, ebook

8,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523302600

"Det är inte olikheterna som är problemet, utan oförmågan att förstå" (Ann-Marie)

Berättelsen om Ann-Marie handlar om oförmågan att förstå, om fördomar, misstro och mobbning, men också om viljestyrka, medkänsla, vänskap och kärlek. Och en hel del musik!

När berättelsen börjar, är Ann-Marie en tonårsflicka på femton år. Men hon är inte riktigt som andra, för hon har en härkomst, som väcker djup misstro och starka fördomar bland hennes skolkamrater. Hon är mycket musikalisk och jämsides med skolan studerar hon musik vid en musikskola, men det är hon noga med att inte tala om för sina klass- och skolkamrater, för hon vill inte att de ska förstöra också den delen av hennes liv!

Mikael (berättelsens jag) är också femton och han har alldeles nyss flyttat till staden. När han för första gången är på väg till sin nya skola, går allt inte riktigt som han hade tänkt sig. Lyckligtvis träffar han då på en tjej, som räddar honom ur hans knepiga situation. Det visar sig snart, att hon är en av hans nya klasskompisar. Vad är då naturligare än att försöka bli bekant med henne?

Men vem har Mikael träffat? Jo, Ann-Marie, tjejen som ingen annan vill veta av!

Ann-Marie vänder snart fullständigt upp och ned på Mikaels tillvaro. Hans nya liv som storstadsgrabb blir någonting helt annat än han ens i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig. I Ann-Maries sällskap får han på nära håll se hur grymma och hänsynslösa människor verkligen kan vara då de lägger den sidan till; han får se vad misstro och fördomar kan ställa till med, men han får också uppleva många härliga stunder av lycka och glädje. Han stiger in i en värld med många oväntade överraskningar.; både grymma och underbara. Och han får lära sig att leva med musiken inpå livet, för ingenting i världen kan förmå Ann-Marie att ge upp sin musik! Den är hennes liv.

Mikael och Ann-Marie lär sig att ta hand om varandra och att bry sig om varandra; de lär sig att hjälpa och stödja varandra och att tillsammans lösa problem som verkar omöjliga. Mikael inser, att även om Ann-Marie är annorlunda, är hon inte sämre för det.

"Riktig kärlek, det är att bry sig om varandra" (Ann-Marie)

En både underhållande och tankeväckande roman för ungdomar och vuxna.

Keywords: mobbning, mänskliga relationer, empati, Musik, ungdom

Author(s)
Publisher
Books on Demand
Publication year
2016
Language
sv
Edition
1
Page amount
605 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523302600

We also recommend