Login

Jonsson, David

Vatsan viisaus ja suoliston salat: Hyvinvointi alkaa ravinnosta

Jonsson, David - Vatsan viisaus ja suoliston salat: Hyvinvointi alkaa ravinnosta, ebook

23,25€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523124837

Uusin tutkimustieto vatsan ja suoliston merkityksestä koko elimistön terveydelle koottuna helppotajuiseksi opaskirjaksi, joka jokaisen tulisi lukea.
Jonsson selvittää kirjassaan, miten elimistö toimii ja miten jokainen voi parantaa terveyttään sekä fyysistä ja psyykkistä suorituskykyään yksinkertaisesti vatsastaan huolehtimalla.

Vatsaan kiinnitetään huomiota yleensä vasta silloin, kun se vaivaa. Kuitenkin juuri vatsa ja ruoansulatuselimistö lopulta päättävät, kuinka ihminen voi ja miten terveenä hän pysyy.

Vatsan ja suoliston toiminta ei koske vain ruoansulatusta. Suolistoa kutsutaan nykyään jopa toisiksi aivoiksi. Suolistossa arvioidaan olevan kymmenen kertaa enemmän bakteereja kuin koko kehossamme on soluja. Nämä bakteerit vaikuttavat mm. tunteisiin, sairastuvuuteen ja lihomiseen.

Viime vuosien tutkimukset osoittavat, miten tuon bakteeriston puutteet tai heikkeneminen voi altistaa monille taudeille, esim. välikorva- tai virtsatietulehduksille, munuaiskiville, allergioille ja syöville. Myös painonhallinnassa suoliston mikrobitasapainolla on aivan ratkaiseva merkitys.

Täydellisen tietopaketin lopuksi Jonsson tarjoaa myös hyviä ruoanlaittovinkkejä sekä joukon vatsaystävällisiä reseptejä.

Keywords: ravinto, terveysvaikutukset, ruokavaliot, erikoisruokavaliot, vatsa, suolisto, bakteerit, ärtyvän suolen oireyhtymä, hormonit, painonhallinta, ruokaohjeet

Author(s)
 
Translator
Publisher
Minerva Kustannus
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Category
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523124837

Similar titles