Login

Valkonen, Noora

Pala kurkussa: Selviytymistarinoita syömishäiriöistä

Valkonen, Noora - Pala kurkussa: Selviytymistarinoita syömishäiriöistä, ebook

27,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523005129

Ei kannata syödä liikaa kakkua, sukulainen totesi rippijuhlissani. Nielin häpeän ja salasin mielipahan, kuten tein aina kuullessani huomautuksen painostani. Pian keksin, että voisin itse laittaa huomautuksille pisteen.

Syömishäiriö alkaa usein halusta laihduttaa. Karkit joutuvat pannaan, iltalenkkien määrä kasvaa ja yhä useammat ruoat listataan kielletyiksi. Pian kaikki ajatukset alkavat kiertyä ruoan ympärille ja syömiseen ilmaantuu sääntöjä, joiden rikkominen ahdistaa. Jotkut lakkaavat lopulta syömästä lähes kokonaan, toisilla nälkäkuuria seuraa ahminta, joka voi päättyä oksentamiseen tai rajuun liikuntaan. Anoreksia, bulimia, ahmintahäiriö ja ortoreksia ovat erilaisia syömishäiriöitä, mutta niiden syntymekanismit ovat hyvin samanlaisia.

Pala kurkussa kertoo, miten syömishäiriö etenee viattoman tuntuisesta laihdutuksesta syömisen ja kehon tiukkaan kontrollointiin. Haastatellut kertovat monia syitä koulukiusaamisesta täydellisyyden tavoitteluun - syömisen sääntely on ollut heidän selviytymiskeinonsa elämän koettelemuksissa.

Valaiseva ja toivoa antava teos etenee sairastumisen ensi merkeistä uuden tasapainon löytämiseen ja tuo kuuluviin myös sairastuneiden läheisten äänet.

Keywords: oora Valkonen, syömishäiriö, anoreksia, ortoreksia, bulimia, ahmimishäiriö, laihdutus, kehopositiivisuus, kehotietoisuus, ahminta, kontrolli

Author(s)
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2019
Language
fi
Edition
1
Category
Medicine, Health Care, Mode
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523005129

Similar titles