Login

Rothman, Ralf

Kuolema keväällä

Rothman, Ralf - Kuolema keväällä, ebook

23,40€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523002524

""Sensaatio, kirjallinen merkkipaalu ja yhteiskunnallinen tapaus."
17-vuotiaat Walter ja Fiete ovat karjanhoitajapoikia Pohjois- Saksassa. Helmikuussa 1945, kun sota on käytännössä jo hävitty, natsit värväävät kaikki liikenevät miehet rintamalle - ikään katsomatta. Walter määrätään autokuskiksi SS-huoltoyksikköön, mutta Fieten pitää lähteä eturintamaan.
Muutamaa viikkoa myöhemmin Walter on mukana teloitusryhmässä kivääri ampumavalmiina. Hänen kauhukseen teloitettavien joukossa seisoo hänen paras ystävänsä Fiete...

Kuolema keväällä kertoo mieltä järisyttävästi mutta viileän lakonisesti toisen maailmansodan viimeisistä viikoista etulinjassa, missä saksalaiset upseerit heittävät käsikranaatteja omien miestensä perään. Kevään koittaessa sotilaat viettävät epätoivoisia orgioita kuoleman edessä, eikä kukaan palaa kotiin ehjänä.

Ralf Rothmann (s. 1953) on Saksan palkituimpia nykykirjailijoita. Kuolema keväällä on vasta ilmestynyt Saksassa valtavan julkisuuden ja kiittävien arvostelujen siivittämänä, ja se nousi heti myyntilistojen kärkisijoille. Romaanin oikeudet on myyty 18 kielialueelle.

"Arvostelijana pitäisi käyttää superlatiiveja varovasti, mutta tämä romaani on sensaatio, kirjallinen merkkipaalu ja yhteiskunnallinen tapaus. Tämä älykäs ja tunteita herättävä romaani tulee saamaan palkintoja, mutta ennen kaikkea toivon sen saavan monia lukijoita."
SWR"

Keywords: ystävyys kaunokki, sotilaat kaunokki, taistelut kaunokki, toinen maailmansota kaunokki, teloitus kaunokki, desantit kaunokki, natsit kaunokki, sotarintama kaunokki, sähkökirjat, sotakirjallisuus kaunokki, psykologiset romaanit kaunokki, romaanit kaunokki, kaunokirjallisuus kaunokki, saksankielinen kirjallisuus kaunokki, käännökset kaunokki, sotakirjallisuus, psykologiset romaanit, ystävyys, sotilaat, taistelut, toinen maailmansota, teloitus, desantit, natsit, sotarintama, Saksa, kaunokirjallisuus, saksankielinen kirjallisuus, käännökset

Author(s)
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2016
Language
fi
Edition
1
Page amount
152 pages
Category
Novels
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523002524

We also recommend