Login

Salmi, Maija

Paholaisen juna: Matka kohti amerikkalaista unelmaa

Salmi, Maija - Paholaisen juna: Matka kohti amerikkalaista unelmaa, ebook

26,00€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523001688

"”Junassa on kolme sääntöä: Älä nuku, älä luota kehenkään ja rukoile.”

Kiristystä, kidnappauksia ja murhia – Etelä-Meksikosta kulkee Yhdysvaltoihin juna, jonka puolesta miljoonasta laittomasta matkustajasta suuri osa ei koskaan pääse perille. ”Paholaisen junaksi” kutsuttu tavarajuna kuljettaa katollaan maailman suurinta siirtolaisten virtaa. Tämän junan kyytiin suomalainen toimittaja Maija Salmi nousi.

Ilman henkilöllisyyspapereita matkustavat siirtolaiset ovat helppoa riistaa meksikolaisille rikollisliigoille, jotka nousevat kyytiin ja vievät siirtolaisten rahat – pahimmassa tapauksessa myös hengen. Junamatka kestää yli kolme viikkoa, ja rikollisliigojen lisäksi siirtolaisia uhkaa putoaminen junan katolta ja murskautuminen kiskojen väliin. Kotimaahan jääminen on usein kuitenkin vielä huonompi vaihtoehto: näitä köyhiä maita hallitsevat väkivaltaiset jengit.

Paholaisen juna kuvaa Väli-Amerikan järkyttävää todellisuutta ruohonjuuritasolta. Maija Salmi asui siirtolaisten turvakodeissa junan reitin varrella, haastatteli lähes kahtasataa siirtolaista, ylitti näiden kanssa laittomasti Guatemalan ja Meksikon välisen rajan ja tietenkin nousi pahamaineisen junan kyytiin.

”Paholaisen juna on kuin jännitysromaani, jonka kyydistä ei kannata hypätä pois. Kaikki on kuitenkin niin pelottavan totta. Kuukausien ajan rinkka selässä matkaava utelias, empaattinen ja sosiaalinen Maija Salmi avaa käsin kosketeltaviksi riistettyjen siirtolaisten hädän ja ikävän sekä unelmat paremmasta tulevaisuudesta rajan toisella puolen.

Keywords: siirtolaisuus, laiton maahanmuutto, reitit, siirtolaiset, väkivalta, järjestäytynyt rikollisuus, ihmissalakuljetus, viranomaiset, rajavalvonta, siirtolaispolitiikka, turvatalot, väkivaltaisuus, jengit, sosiaaliset ongelmat, ihmisoikeusloukkaukset, sähkökirjat, Keski-Amerikka, Yhdysvallat, Meksiko

Author(s)
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2015
Language
fi
Edition
1
Page amount
250 pages
Category
Geography, Travel
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523001688

Similar titles