Login

Tervo, Mirja

Huimaavat korot: luksuskenkien vaarallinen viehätys

Tervo, Mirja - Huimaavat korot: luksuskenkien vaarallinen viehätys, ebook

10,65€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523000971

Sanotaan, että naisella ei ole koskaan liikaa ystäviä tai kenkiä. Korkokengät liittyvät naisen elämänvaiheisiin ensimmäisistä huterista korkokenkäaskelista hääkorkkareiden valitsemiseen, raskausajan flätseihin ja edelleen järkeviin rouvaskenkiin. Jokainen nainen haluaisi juuri sopivat korot, ja kenkämyyjän tehtävä on selvittää, mistä kenkä puristaa.

Mirja Tervo työskenteli yli vuoden newyorkilaisessa ylellisessä kenkäsalongissa, jossa korot maksoivat tyypillisimmillään 500 dollaria. Työssään hän oppi ymmärtämään kenkähovin nokkimisjärjestyksen, tunnistamaan eri asiakastyypit ja ennen kaikkea käyttämään itse matalakorkoisia kenkiä. Omakohtainen kirja kurkistaa luksuskenkäkaupan kulisseihin ja kenkämyyjän arkeen, johon kuuluu yhtä lailla hienostunutta hajuveden tuoksua kuin sukkamehua ja liikavarpaitakin.

Huimaavat korot tarjoaa huikean näköalan kenkämaailmaan ja sen kiihkeisiin sesonkeihin. Tässä maailmassa alennusmyynnit ovat mellakka, jossa kenkiä viskotaan, asiakkaat ovat raivoissaan ja myyjät paniikkikohtauksen partaalla. Tervo tarkastelee salonkielämää kaiken nähneen kenkämyyjän kyynisyydellä mutta myös etnologin avoimella kiinnostuksella: Ovatko korkokengät kulkuväline, statussymboli vai seksikkyysmittari? Mitä vääntyneet varpaat kertovat omistajastaan tai kenkämuodin vaihteluista?

Keywords: naiset, myyjät, jalkineet, kengät, muoti, merkkitavarat, muotiala, ylellisyystavarat, pukeutuminen, merkitykset, seksuaalinen viehätysvoima, mielikuvat, sosiaalinen asema, symboliikka, shoppailu, kenkäkaupat, asiakaspalvelu, kokemukset, snobismi, sähkökirjat, muistelmat, New York, Manhattan, Yhdysvallat

Author(s)
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Page amount
166 pages
Categories
History
 
Technology, Energy, Traffic
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523000971

Similar titles