Login

Ilola, Vuokko

Usko, toivo ja raskaus: vanhoillislestadiolaista perhe-elämää

Ilola, Vuokko - Usko, toivo ja raskaus: vanhoillislestadiolaista perhe-elämää, ebook

23,50€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523000780

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä suurperhe on ihanne ja ehkäisy tabu. Jokaisen lestadiolaisen avioparin tulee olla valmis ottamaan vastaan niin monta lasta kuin Luoja suo. Hengellinen opetus lupaa, että Jumala antaa voimaa lapsikatraan kanssa.

Hääpäivänään moni nainen unelmoi pullantuoksuisesta äitiydestä ja näkee tulevaisuuden onnellisena satuna. Heille tarjoillaan tarinoita vanhoillislestadiolaisista vanhemmista, jotka opiskelujen ja töiden ohella kasvattavat helposti yli kymmenpäisen perheensä.

Kiiltokuvalla on kuitenkin kääntöpuolensa, josta liike vaikenee. Kaikki vanhoillislestadiolaiset perheet eivät voi hyvin, ja osa voi todella huonosti. Ulospäin onnellinen suurperheen äiti saattaa epätoivoissaan rukoilla keskenmenoa.

Usko, toivo ja raskaus näyttää herätysliikkeen nurjan puolen, rankat ja ahdistavat elämänkohtalot, jotka pohjautuvat usein ehkäisykieltoon ja ahtaaseen seksuaalioppiin. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin liikkeen pahoinvoivat jäsenet, jotka eivät voi kertoa tunteistaan ja kokemuksistaan yhteisön sisällä.

Keywords: lestadiolaisuus, perhe-elämä, uskonnolliset yhteisöt, lapsuus, suurperheet, kokemukset, jaksaminen, ahdistus, uupumus, äitiys, isyys, raskaus, raskauden ehkäisy, seksuaalisuus, seurustelu, sähkökirjat

Author(s)
 
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Page amount
300 pages
Category
Religions
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523000780

Similar titles