Login

Pulkkinen, Jonna

Kourallinen tabuja: kertomuksia itsemurhasta

Pulkkinen, Jonna - Kourallinen tabuja: kertomuksia itsemurhasta, ebook

24,35€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789523000322

Pysäyttävä kirja aiheesta, josta ei vieläkään saa puhua

"Viisi vuotta sitten haaveilin tuskattomasta hetkestä. Joulu oli tuloillaan ja väsymyksen keskellä laitoin kotia joulukuntoon." Tämä 43-vuotias nainen päätyi yrittämään itsemurhaa jouluyönä.

Vuosittain noin tuhat suomalaista tappaa itsensä. Yrityksiä arvioidaan olevan kymmenkertainen määrä, ja vakavia itsemurha-ajatuksia on jopa joka kymmenennellä suomalaisella. Kourallinen tabuja-teoksessa itsemurhaa yrittäneet kertovat, miksi he eivät halunneet enää elää - ja mistä he ovat saaneet motivaation jatkaa elämää.

"Ihmettelin, miksi kaikki olivat hiljaa eivätkä puhuneet tapahtuneesta. Pahalta tuntui, kuin kaikki olisi vaikenemalla hyvin!" kuvaa 43-vuotias nainen herättyään joulupäivään, yhä hengissä. Itsemurha on edelleen tabu, josta harvoin puhutaan avoimesti.

Kourallinen tabuja on keskustelunavaus pahasta olosta. Kirjan tositarinoissa toistuu se, miten terveydenhuollosta ei saa apua. Vatsahuuhtelun jälkeen potilas lähetetään yksin kotiin eikä jatkohoitoa suunnitella lainkaan.

Raskaaseen aiheeseen lankeaa kuitenkin myös valoa: lähes jokaisessa tarinassa itää ajatus siitä, että itsemurhasta voi selvitä hengissä.

Keywords: itsemurhayritykset, kokemukset, itsetuho, itsetuhokäyttäytyminen, syyt, mielenterveyshäiriöt, päihdeongelmat, elämänhistoria, sähkökirjat, muistelmat

Editor
 
Publisher
Atena Kustannus Oy
Publication year
2014
Language
fi
Edition
1
Page amount
179 pages
Categories
Medicine, Health Care, Mode
 
Psychology
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789523000322

Similar titles