Login

Mattila, Juhani

Nöyryytys: Arvokkuuden kokemuksen menettämisestä ja uudelleen löytämisestä

Mattila, Juhani - Nöyryytys: Arvokkuuden kokemuksen menettämisestä ja uudelleen löytämisestä, ebook

21,20€

Ebook, Watermarked ePUB
ISBN: 9789522886446

Nöyryyttävät kokemukset ovat psykofyysisiä traumoja, jotka paranevat hitaasti. Nöyryytys tarkoittaa arvokkuuden kokemuksen riistämistä. Niiden tunnistaminen on välttämätöntä, kun halutaan parantaa työhyvinvointia tai kun pyritään auttamaan työuupumuksesta ja muista psyykkisistä oireista kärsivää ihmistä. Nöyryytykset vaikuttavat yksilöihin ja laajemmin myös kokonaisiin kansakuntiin.

Nöyryyttävänä voidaan kokea työtoverin tai puolison suusta kuultu tölväisy, penkin alle mennyt esiintyminen, työttömäksi joutuminen, taloudellinen ahdinko tai sosiaalisen aseman menettäminen. Nöyryytyksessä ihminen kokee joutuvansa keinottomana vääryyden kohteeksi tai alistetuksi.

Juhani Mattila selvittää, miten nöyryytykset vahingoittavat ihmisen mieltä ja miten uusien nöyryytysten pelko estää häntä elämästä omana itsenään ja toteuttamasta omia mahdollisuuksiaan. Pahanolon taustalla olevien ongelmien tiedostaminen auttaa vapautumaan ja löytämään uudelleen aidon itsensä ja kokemuksen omasta arvokkuudestaan.

Keywords: henkinen väkivalta, kiusaaminen, loukkaantuminen (psyykkinen), toipuminen, itseluottamus, elämänhallinta, elämäntaito-oppaat

Author(s)
Publisher
Kirjapaja
Publication year
2017
Language
fi
Edition
1
Category
Psychology
Format
Ebook
eISBN (ePUB)
9789522886446

Similar titles